Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kolega ma E60 520d N47 z 2007r. Wymienił świece ale problem dalej występował (BŁĄD BRAK KOMUNIKACJI ZE STEROWNIKIEM ŚWIEC ŻAROWYCH) więc postanowił wymienić sterownik świec. Niestety to nic nie zmieniło. Podrzuciłem mu mój stary sterownik (uwalona 1 świeca) błąd ten sam ale ja mam M47n2 więc podejrzewam że to dlatego. Problem z rozruchem jest nadal.

Na RealOEM sprawdziłem i sterowniki numerami się różnią. Zastanawiam się co to jest za część z nr. 6

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NX31&mospid=50464&btnr=12_1416&hg=12&fg=15

Opublikowano
może problem jest w okablowaniu, wtyczkach?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 2 lata później...
Opublikowano

Podłączam się do pytania,

U mnie jest ten sam błąd: brak komunikacji ze sterownikiem świec.

Czy ktoś miał może coś podobnego i co może być przyczyną? ;)

Opublikowano
zdarza się, że uszkodzeniu ulega wtyczka przewodu zasilającego sterownik. Można to sprawdzić wypinając ją i zaglądając do niej jak jest stopiona to trzeba ją wymienić bo inaczej sterownik nie ma zasilania przez co brak z nim komunikacji i problem z odpalaniem bo świece nie grzeją