Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem tutaj nowy. Niedawno kupilem sobie Beemke 735i z 91 roku :) i mam w niej ogrzewanie EBERSPACHER (obok drążka zmiany biegów) tyle tylko że nie wiem nic za bardzo na temat tego ogrzewania pozniewaz nie mialem nigdy z czymś takim doczynienia... Jesli moglby mi ktos poswiecic troche czasu i napisac jak to dziala itd? Czy to jest coś w stylu Webasto czy jak? I jak mam to uruchomic bo nawet nie wiem czy to dziala :( Tzn tak: ustawiam sobie godzine o ktorej ma sie włączyć, włącza sie (słychac jakies cyknięcie) i podświetla mi sie deska rozdzielcza i zaczyna odliczac czas (30min) ale to by bylo na tyle. Nic nie grzeje, nic nie dmucha i nie wiem co dalej? Jak to powinno dzialać? Z góry dzięki za pomoc... POZDRAWIAM
Opublikowano
Aha... Zapomniałem napisać że jesli juz gdzies coś na ten temat bylo to z góry przepraszam że zacząłem nowy temat i prosze o jakiegoś linka... Szukalem czegos na temat EBERSPACHER ale nic nie znalazłem... :( No chyba że źle szukałem :duh: Jeśli tak to przepraszam. Jeszcze raz z góry dzieki za odpowiedz. :)
Opublikowano
W takim razie przepraszam... :duh: Nie mialem zielonego pojecia ze to niemieckie "a" (z kropkami :D) zamienia sie u nas na "ae" :duh: W każdym razie dzieki za odp. :) Poszukam tak jak napisaliście EBERSPAEHER ;) POZDRAWIAM
Opublikowano
Próbowałem szukać... i dalej nic... :( Napisałem w wyszukiwarce tak jak mi napisaliście przez "AE" i... znow nic nie znalazłem na ten temat :cry: Na niemieckim forum coś jest ale tez mi to za wiele nie pomaga bo nie znam niemieckiego niestety... :cry2: Pomóżcie mi jeśli możecie... Może jakiś link albo coś? No chyba że będzie ktoś na tyle łaskaw i opisze mi to całe ogrzewanie (jak działa, jak włączyć, jak sprawdzić) Byłbym wdzięczny... :) Z góry dziękuje. Pozdro
Opublikowano
He he :) Ano zawsze mażyła mi sie 7-mka :) i jak widac marzenia sie spełniają. P.S. Dzieki za powitanie KANAP :) Bardzo mi miło :oops: :) POZDRAWIAM. Aha... Tak wracając do tematu to jak by ktoś z Twoich znajomych mogl mi pomoc na temat tego mojego ogrzewania to bylbym wdzięczny :)
Opublikowano

telefon do przedstawiciela tej firmy z prosba i instruktarz obslugi kosztuje wg. taryfy Twojego operatora wiec moze warto zainwestowac, chyba tylko tam sie dowiesz. A moze wysla Ci instrukcje za nie duze pieniadze

Pozdrawiam