Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z zawieszeniem w moim BMW. Okazało się że mam pękniętą tylną sprężynę - na ostatnim, tym małym już zwoju. Moim zdaniem konieczna jest wymiana obu. Cena seryjnych sprężyn w ASO zaporowa. Żadnych obniżających, superhipersportowych nie chcę, po prostu wolałbym seryjną wysokość zawieszenia. I teraz pytanie, jakiej firmy sprężyny moglibyście mi polecić, żeby spokojnie i bez obaw móc jeździć przez dłuższy czas? Najlepiej żeby ktoś miał sprawdzone na własnym przykładzie. A może używki? co myślicie o takim pomyśle?

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.

Opublikowano
Używek bym nie kupował bo nie wiadomo ile na nich pojeździsz zanim strzelą. Ja kupiłem do auta takiego jak Twoje CS germany z rok temu i nic im nie brakuje.
Opublikowano
Zrobiłem lekkie rozpoznanie rynku w okolicznych sklepach. Co sądzicie o sprężynach firmy KF? Przy okazji tej firmy jest jeszcze jeden dylemat. Czy watro dopłacić niecałe 20 zł i kupić tzw wzmocnione/utwardzone, czy nie bawić się w ogóle w takie warianty i kupić najzwyklejsze, standardowe?
Opublikowano
Nie wiem jak ta firma się sprawuje ale kolega jakieś nie najtańszse kupił utwardzone i były tak utwardzone że po dwóch miesiącach jedna mu strzeliła, twarde dobre ale nie chyba w tym kraju na takim kretowisku.