Skocz do zawartości

Jak uzyskac i skad informacje o swoim BMW ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam naklejona na tylnej szybie od wewnatrz naklejke na ktorej pisze : BAHLE HERFORD w naklejce tej obnok napisu tego co napisalem jest jeszcze logo BMW to samo mam na tylnej klapie ale duzo mniejszy znaczek malutki w rogu maski . Chcialbym sie dowiedziec czy wie ktos cos moze na ten temat ? To autohaus ? diler ? szukalem troszke w necie ale nie moge znal;ezc zabardzo nic na temat : Bahle Herford . jesli ktos by sie nudzil to niech poszuka czwegos w necie albo jak ma jakies pojecie to niech powie mi o co chodzi bo ciekawi mnie historia mojego BMW.

Jedyne co znalazlem to : AUTOHAUS BAHLE GMBH D-32051 HERFORD, GOEBENSTRASSE 92 ...... ale nie wiem czy to tosamo i wszystko spoko ale gdyby nie to logo bmw obok nazwy chyba ze ma to byc jakis diler tej marki to spoko albo autohaus siedzacy tylko w tej marce .

Z dokumentow nie posiadam nic poza dokumentami zrobionymi w polsce .

Jedyne czego moge sie domyslic to tylko to ze przywiezione zostalo w 1997 roku bo wtedy jest wpisana w dowodzie data pierwszej rejestracji a tak to nic poza tym. Wlascicelem przedemna byla kobieta pytalem ja o roznego rodzaju ksiazki itp ale szukala i nic nie znalazla po przeprowadzce. W jakims urzedzie nie ma zadnych kopi itp ..??

Znalazlem jeszcze cos takiego :

BMW B&K ...alles klar! Herford

Herr Jörg Haußmann

Goebenstrasse 92-100

32002 Herford

moze w tej nazwie wczesniej bylo : BMW Bahle Herford ale zlozylo sie w jakas spolke z jakims K....... ?

Wie ktos cos na temat jak pomoc mi w dowiedzeniu sie histori mojego rekinka?

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------

Opublikowano

Wydaje mi sie, że sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. :wink:

To adres dilera w Niemczech.

A to jego namiary:

AUTOHAUS BAHLE GMBH

GOEBENSTRASSE 92

32051 HERFORD

DEUTSCHLAND

Tel. 05221-5975-0

Herford (wbrew angielskiej nazwie) - miasteczko we wschodniej Westfalii obok Bielefeld, w połowie drogi miedzy Hannoverem a Dortmundem.

Nawet znalazlem na mapie ulice na której jest autohaus.

Wiecej cierpliwości, wytrwałości i powodzenia w użytkowaniu.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

dzieki za pomoc Diesel .

A jest jakis urzad ktory posiada ksera jakis niemieckich dokumentow danego samochodu ktory zostal sprowadzony do polski ?

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

Opublikowano (edytowane)

A jest jakis urzad ktory posiada ksera jakis niemieckich dokumentow danego samochodu ktory zostal sprowadzony do polski ?

Na logikę to urz. celny i komunikacji. Pownni miec wszystko, problem moze byc z udostepnieniem tego Tobie. :mad2: Znając rzeczywistość, zapytają "Po co to Panu?" :duh: Trzeba bedzie niezłej bombonierki, żeby cos skserowały. :mrgreen:

Edytowane przez Diesel - BMW Klub Polska

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Nie ma nikt takich wtykow ?? :roll: :lol:

zeby wczesniejsza wlascicielka byla kumata bardziej to nie bylo by klopotu bo chyba ona byla pierwsza wlascicielka w polsce przynajmniej na to wskazuje sztuka dedukcji :) pierwsza rejestracja w polsce 1997 rok a w papierach od gazu data zalozenia instalacji jest na 1999 rok i na ta sama osobe chyba ze ktos mial ja 2 lata przed nia. Problem tylko w tym ze niebardzo ona jest kumata w sprawie takich rzeczy od tego auta.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Ja mam na środku u dołu tylnej szyby byczy napis:

"Bremsen ohne Schuldern ABS serienmaBig"

Może ktoś mi przetłumaczyć z czym ja podróżuję.

Ja z niemieckiego jestem tak dobry że przetłumaczyłem - seryjny ABS

:D

Z góry dzięki

Lakiery sam.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
tez sie pokusilem o sprawdzenie historii swojej. pochodzi od dealera Biella Auto S.p.a. we wloszech a pierwsza i jedyna wlascicielka jezdizla nia w miejscowosci Ochieppo Superiore przy granicy Wloch ze Szwajcaria.

pozdrawiam

qba_m