Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy sprawdzenie faktycznego przebiegu można sprawdzić tylko w ASO? Dziś rozmawiałem z kobietą w salonie to powiedziała mi, że czasami nie widać historii pojazdu mimo, że mógł być serwisowany, tak jest przy sprowadzanych pojazdach. Taka usługa kosztuje 135zł.

Co Wy na to?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

135pln za sprawdzenie przebiegu?

Ja jak kupowałem obie beemki byłem w aso z vinem i sprawdzili mi za darmo, aso posiada historię samochodu włącznie z przebiegami ale tylko takich które były serwisowane, więc czasem dane z aso urywają sie już koło 100 tyś przebiegu, zależy kiedy ktoś zrezygnował z ich usług,

Co do przebiegu, jest on zapisany w kilku miejscach (zegary, lcm, sterownik silnika), ale osoba ogarnięta bez większych problemów naniesie korekty tak, że wszędzie będą takie same przebiegi.

Możesz też odczytać ile godzin przepracował silnik, bo np przebieg 200tyś i powiedzmy 5tyś motogodzin nie idzie w parze, i świadczy ewidentnie że ktoś coś przekręcił.

Gdy kupowałem swoja e39 bardziej sugerowałem się ogólnym stanem technicznym niż przebiegiem, bo u nas jak na lekarstwo, co drugie e39 ma około 200 tyś przebiegu :norty:

Słyszałem jeszcze, że w lcm jest zanotowana liczba włączeń świateł, co też można jakoś przeliczyć na przebieg auta, może nie dokładnie, ale będziesz wiedział czy ma 200 tyś, czy 500 tyś., aczkolwiek ta informacja jest tylko zasłyszana od paru osób.

Opublikowano
Ja byłem z kilkoma BMW żeby sprawdzić przebieg i jednej nie dało się w aso bo nie każdy kraj prowadzi historię serwisową. Miałem auto z Francji i tam nie była prowadzona historia a było serwisowane dość długo. Pozdrawiam
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina