Skocz do zawartości

5xx Wymiana/naprawa anteny FM, touring

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam, mam w swoim turasie uszkodzoną antenę od radia, tą na lewej bocznej szybie bagażnika, mianowicie ścieżki od antenki poodklejały się od szyby, i poodpadały.

Przy jeździe w mieście radio gra ok, ale na trasie bardzo szybko gubi fale - zakładam że to wina antenki.

Czy można gdzieś dokupić taką antenkę do przyklejenia? Czy jest jaka kolwiek możliwość naprawy takiej z uszkodzonymi ścieżkami?

Nie uśmiecha mi się wymieniać całej szyby :roll:

Opublikowano

Myślę że da się naprawić podobnie jak w przypadku podgrzewania tylnej szyby, przerwane scieżki zamalowuje się środkiem który przewodzi prąd, buteleczka z pędzelkiem jak lakier do paznokci, myślę że gdyby tak polaczyc ze sobą przerwane sciezki anteny jakośc sygnału poprawiłaby się.

Ale to tylko takie moje rozumowanie

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmm, może źle to ująłem, paski które są na szybie częściowo poodpadały (20% pasków brakuje).

Jest sens maziać tak długi kawałek tym klejem przewodzącym?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

miałem podobny problem ale znajomy ktory ma sklep sprzedaz mi antene uniwersalna zamatowalem ja na przedniej szybie po stronie pasażera w miejscu gdzie konczy sie szyba a zaczyna podsufitka, ma oryginalna tasme dwustronna oraz normalny kabel antenowy i dodatkowo pradowy do plusa w radiu. dziala extra i jest praktycznie niewidoczna, kable puscilem w slupku cena 25 zł

pozdrawiam