Skocz do zawartości

(E39)525D-czujnik ABS jakiej firmy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam okazję kupić dwa nowe czujniki ABS z niebieską wtyczką firmy Leoni, za okazyjną podobno cenę 300zł. za dwa.Sprzedawca twierdzi że to ori. BMW montowane na pierwszy montaż,ja słyszałem że ori. to ATE albo Siemens.Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi czujnikami Leoni? bo nie chcę się wpakować na minę jak to jakieś podróby.

Opublikowano
Ja też nie znam tej firmy ale chodzi o to że te leoni są oznakowane znaczkami BMW, a znajomy twierdzi że kiedyś rozbierał na części rozbitą e39 z 2001r. i tam wszystkie czujniki były sprawne właśnie tej firmy. Chyba zaryzykuję bo mam już dość,ostatni wymieniony siemens pochodził 7msc.
Opublikowano
Dostałem te czujniki,okazało się że to siemensy.Na niebieskiej wtyczce pisze ,,Leoni'' :mad2: a na czujniku wytłoczone jest ;siemens'. i logo BMW. Sprzedawca nie nie ma zielonego pojęcia o częściach samochodowych i wprowadził mnie w błąd, dostał te czujniki w jakimś rozliczeniu.Na szczęście wszystko jest dobrze,utargowałem na 250zł. i mam dwa nowe czujniki,jeden już założony i wszystko ok. :cool2: