Skocz do zawartości

320d M47 Przerywa podczas przyspieszania/Brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W sobotę pojawił mi się problemik z autkiem. A mianowicie podczas przyspieszania aitko potrafi zaczać przerywać/dusić się. Jakiś czas temu zalałem STP do czyszczenia wtryskiwaczy Diesla i gdy dojeżdzałem bak (wskazówka byla tak wiecej niż 1/4 baku) problem się właśnie pojawił. Dodam że prawie 3000 km wymieniane były wszystkie filtry i olej oraz filterek w odmie. Nie ma reguły na to przerywanie, raz jest raz go nie ma. Silnik pracuje równo obroty nie falują. Opala bez problemu. Zrobiłem dzisiaj także test, że na 3 wciskam gaz do dechy i okazało się: że wtedy zaczyna się dławić a ekonomizer pokazuje przez chwilę 18 a później wraca do 16 i dalej już nie wychyla się Czy może ktoś mnie naprowadzić na to gdzie szukać?

Pozdro dla wszystkich

Opublikowano

Najprawdopodobniej przepływomierz ci padł, musisz zrobić dobra diagnostykę auta tak aby wiedzieć co zgłasza błąd.

Zrób ten test na przy 100 km/h na 4 biegu to będzie potwierdzenie działania przepływomierza.