Skocz do zawartości

318i Inny olej do skrzyni a inny kolor naklejki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy będzie problemem jeżeli wleję inny rodzaj oleju do przekładni niż kolor naklejki pod podwoziem? Posiadam ATF olej-dexron 2 D. A zalecany jest MTF-LT 1. Dzięki.
Opublikowano

Pomoge jak moge.

Ja bym na toim miejscu nie kombinowal i zakupil wlasciwy olej.

A ten co posiadasz ,jesli nie otwierany jeszcze to wrzoc w dzial sprzedam,lub na alledrogo.

Chociaz bedziesz pewny,bo tak moze zaoszczedzisz 20zl,a poplyniesz wiecej jesli bedzie niewlasciwy.Ktos pocos ponaklejal te rozne naklejki tam w bawarii..

Opublikowano
Dlatego pytam bo są różne opinie. Niektórzy mówią,że leją po prostu olej i auto hula a z drugiej strony po coś to oznaczenie w postaci naklejki jest. Ja się przejechałem bo chciałem kupić dobry olej a tu takla niespodzianka i klops. Może ktoś jeszcze podzieli się spostrzeżeniami.
Opublikowano

To pewnie ja od takiego co sie nazywa jeden z NIEKTORYCH,zakupilem swoja bunie i teraz musze miske zmieniac...i zawieszenie doprowadzic do porzadku...

Napisalem Ci tabelke wiec powinienes wiedziec co u ciebie plywa w skrzyni.Chcesz zalac oliwe i czy dolac czy zalac nowy.

I tak w nawiasie masz 318 wersje ,wiec zmien temat bo znow bedzie temat w smietniku.