Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

problem jest taki, że gdy próbuję połączyć się z silnikiem (MS 42.0 for M52 new lub MS 43.0 for M54, bo z innymi wgl się nie łączy) to najpierw wyskakuje błąd o treści:

Requested control unit: 'MS420DS0' not found. Control unit found: 'DDE30DS0'. Program will be stopped.

a gdy to zaakceptuję to wyskakuje:

ApiCheckJobStatus: Error #19

IFH-0009: NO RESPONSE FROM CONTROLUNIT

API job error or no such result!

Continue script processing?

błąd ten co chwilę się powtarza.. sam wyskakuje lub jeśli próbuję coś odczytać co jest związane z silnikiem.

Skrzynia, nadwozie, podwozie itd. działają bez problemu.

Liczę na szybką odpowiedź.

Z góry dziękuję.

Opublikowano
ja mam to samo, ale mam strasznie słaby akumulator. jak go w końcu wymienia to powiem czy pomogło
Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu ;)
Opublikowano
Myślę, że to nic nie da.. bo ja mam naładowany akumulator i mimo wszystko występuje ten problem... Na pewno trzeba skonfigurować jakoś program.. ale chyba nikomu nie chce się napisać jak to zrobić :( . Bo nie wierzę, aby nikt nie wiedział jak sobie z tym poradzić.
Opublikowano
u mnie nie chciało się komunikować z silnikiem, bo mam instalację stag premium, która łączy się z obd. Wyjęcie bezpiecznika z instalacji rozwiązało problem.
Opublikowano

kolego a miales komunikat o braku pliku, czy blad polaczenia? Wiesz bo to dwie rozne rzeczy. Komunikat Requested control unit: 'MS420DS0' not found. Control unit found: 'DDE30DS0'. Program will be stopped. wyraznie informuje "Brak 'MS420DS0' jest 'DDE30DS0'. Program zostal zatrzymany". A pozniej pyta czy kontynuowac skrypt, probuje sie laczyc uzywajac zanleziony sterownik DDE30DS0, ale to mu sie nie udaje i stad komunikat o braku polaczenia.

Jesli sie myle to prosze mnie poprawic. Nie jestem specem od INPY, ale staram sie czytac komunikaty i nie zakladam z gory ze niemcy wprowadzaja w blad.

Opublikowano
jutro sprawdzę
  • 3 lata później...
Opublikowano
czy problem zostal rozwiazany bo mam taki sam i nie wiem co mam jeszcze zrobic. Zapłon i Bateria wlaczone a przy probie komunikacji z silnikiem m47 blad Requested control unit: DDE30DS0 a potem po zatwierdzeniu IFH-0009: NO RESPONSE FROM CONTROLUNIT. Dodam ze plik DDE30DS0 mam w systemie