Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Interesują mnie róznice (i podobienstwa) pomiędzy przedliftowym 328i i poliftowym 330i.

Nie chodzi mi o dane techniczne, te znam, ewidentne róznice stylistyczne też są mi znane :)

Najbardziej chodzi mi o różnice (i podobieństwa) w zastosowanych częściach i podzespołach. To znaczy czy skrzynie biegów, sprzęgła, tylne mosty, zawieszenia są w pełni wymienne między tymi modelami? Czy są rózne, i jakie to róznice? Chodzi o wersje z manualnymi skrzyniami biegów.

hamulce są zapewne inne, co wnioskuje po rozmiarze kół...

Wiadomo że 328i ma starszy silnik M52, 330i ma nowszy M54 - czy jakies elementy osprzętu tych silników są wymienne? Jak jest z pompą wspomagania i przekładnią kierowniczą, oraz całym układem kierowniczym?

z góry dzięki za wszelkie rady i uwagi

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Wał napędowy jest inny tzn długość bardzo podobna ale przegub przy dyfrze (zdaje się tuleja moletowana) jest zupełnie inny a więc nie da rady zamienić, to samo dotyczy przedniej i tylnej części wału, jest inne połączenie na podporze wału