Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam już cały sprzęt tzn skrzynia+wzmacniacz podłączone do akumulatora

wyjście RCA poprzez adapter od tylnich głośników - bardzo słaba jakość dźwięku i mocy

Jak z seryjnego radia wyprowadzić wyjście RCA ( w gre nie wchodzi wymiana radia) , jakiś adapter? Co radzicie?

Może macie jakieś rozwiązania?

Opublikowano
Mi elektronik robił kiedyś coś takiego w e39 zapłaciłem ok 50zl. Trzeba się przylutować za przedwzmacniaczem, a przed końcówką mocy to będziesz miał możliwość sterowania głośnością z kierownicy. Żadnych adapterów do tego chyba nie ma tylko Hi input jak masz teraz, ale to słaba jakość jak sam wiesz.
Opublikowano
jak ci to zrobil to wszystko chodzilo ok? dobra jakosc dzwieku byla? bo przez adapter od tylnich glosnikow to takie bezdzwieczne echo bardziej zasilanie i reszta ok bo sprawdzalismy na innym radiu przeciagniete chincze od niego na moim zasilaniu i o niebo lepiej jakies 90%:D:P zastanawiam sie czy na radiu professional oryginalnym i wlutowanym bedzie chodzic to naprawde dobrze ma ktos tak zrobione prosze o odpowiedzi dzieki a i robil ci to zwykly elektryk?
Opublikowano
Ja mam radio business, sygnał do wzmacniacza wziąłem od głośników pod siedzeniami(subwooferów) i wszystko ładnie śmiga :wink:
Opublikowano
czyli nadciąles przewody do sub? i podlaczyles przewody do adaptera czy jakos inaczej moglbys opisac co i jak dzieki
Opublikowano

Dokładnie :wink:

nacięcie >lutowanie >izolacja,

użyłem zwykłych kabli głośnikowych i podłączenie do HIGH INPUT,

wzmacniacz Clarion APX1301E.

Opublikowano
i jak wszystko ok jest chodzi jak powinno ale mam wzmaka blaupunkt i powiem ze naprawde na innym radiu super chodzilo a na adapterze od tylnich glosnikow To zupelnie co innego
Opublikowano

instalacja ma ponad pół roku, wszystko jest w porządku, tony niskie są rewelacyjne :D

Oczywiście na różnych radiach, będzie inny dźwięk i do każdego radia pozostaje, indywidualna regulacja wzmacniacza

Co to za adapter? do jakiego złącza masz podpięty sygnał z głośników?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam,

mam już cały sprzęt tzn skrzynia+wzmacniacz podłączone do akumulatora

wyjście RCA poprzez adapter od tylnich głośników - bardzo słaba jakość dźwięku i mocy

Jak z seryjnego radia wyprowadzić wyjście RCA ( w gre nie wchodzi wymiana radia) , jakiś adapter? Co radzicie?

Może macie jakieś rozwiązania?

Nie podłączaj się pod głośniki tylne, ponieważ fabrycznie maja przycięte dolne pasmo po to aby nie zniszczyć marnych fabrycznych głośników.

Jeśli chcesz to zrobić małym kosztem i żeby to jako tako grało to musisz podłączyć się pod głośniki pod fotelami przednimi. Tam jest już "bas" zależny oczywiście od typu audio (stereo, hifi, etc...)

Opublikowano

wwiec Tak:

radio professional+ zwykle oryginalne naglosnienie 2 glosniki przod 2 pod siedzeniem i 2 w polce

jak podlaczylem od tylnich glosnikow to normalnie lipa:D:P

spróbuje dzis podjechac do elektryka i zobaczymy czy zrobi mi wyjscie z radia jak nie bede probowal od glosnikow pod siedzeniem

wzmacniacz blaupunkt i naprawde dobrze mi chodzil w innym samochodzie sprawdzalismy na moim zasilaniu a chincze wyprowadzone z innego samochodu i o 99% lepiej chodzilo

• Członkowie klubu
Opublikowano
wwiec Tak:

radio professional+ zwykle oryginalne naglosnienie 2 glosniki przod 2 pod siedzeniem i 2 w polce

jak podlaczylem od tylnich glosnikow to normalnie lipa:D:P

spróbuje dzis podjechac do elektryka i zobaczymy czy zrobi mi wyjscie z radia jak nie bede probowal od glosnikow pod siedzeniem

wzmacniacz blaupunkt i naprawde dobrze mi chodzil w innym samochodzie sprawdzalismy na moim zasilaniu a chincze wyprowadzone z innego samochodu i o 99% lepiej chodzilo

Tylko pamiętaj aby Ci wyprowadził sygnał z przedwzmacniacza zasilającego głośniki przednie a nie tylne bo efekt będzie ten sam co w przypadku podłączenia bezpośrednio pod tył...

Opublikowano
Tak odsun sobie fotel na maxa i wlacz muzyke bedziesz widzal Taka maskownice jak do glosnika ale na 99% masz
Opublikowano
dzis podlaczylem wszystko Tak jak pisaliscie do glosnikow pod siedzeniem i musze przyznac ze chodzi bosko wszystko jak powinno polecam kto chce sobie zalozyc sprzecik
Opublikowano
dzis podlaczylem wszystko Tak jak pisaliscie do glosnikow pod siedzeniem i musze przyznac ze chodzi bosko wszystko jak powinno polecam kto chce sobie zalozyc sprzecik

a co zalozyles wzmacniacz,skrzynie?glosniki tez? masz radio proffesional czy buisness?

Opublikowano
sama skrzynie lecz bede dokladal TweeTery i moze jakies lepsze glosniki radio professional i naprawde skrzynia chodzi jak powinna i jak w innym samochodzie
Opublikowano

A używałeś tego adaptera z alledrogo ? czy po prostu podłączyłeś kable do głośników basowych pod siedzeniami ?

Pozdro

Opublikowano
Ten adapter To sie nadaje do ..... pod glosniki i wyprowadzisz sobie ladnie mozna przewody schowac nawet nie widac wzmaka Teraz montuje w schowku w bagazniku po lewej stronie i wyprowadze Tylko przewody do glosnika Tak by nic nie bylo widac oprocz skrzyni jak bedzie Tam schowany nic mi sie nie stanie? wszystko dobrze polaczone nie przeskoczy jakies napiecie do blachy czyli minus od plusa? ma ktos Tam zamontowane oczywisnie wszystko mam na bezpiecznikach naprawde mocnych
Opublikowano

Odnośnie lepszego grania - bassów , dzisiaj wymieniłem standardowe "suby" pod siedzeniami na SUBY Logic7 Harmana.

Oryginalne suby są dwa razy lżejsze od Logic-ów , i sam rozmiar membrany też na plus , w Logic7 są neodymowe magnesy które są wydajniejsze od zwykłych magnesów.

Wcześniej wymieniłem również w tylnej półce oryginalne średnio tonowe na Logic7 plus gwizdki , jeszcze w przednich drzwiach czekają na założenie średnie i gwizdki Logic7

Na pewno grało by to jeszcze lepiej z oryginalnym wzmacniaczem Logic7 no ale u mnie nie można dołożyć podobno bo nie mam NAVI

Podstawowe głośniki produkcja Belgia , Logic7 -Harman UK

http://img845.imageshack.us/img845/904/logoqlq.jpg
  • 3 lata później...
Opublikowano
Zobacz moje posty. Pislaem kiedys o tym, skad pobrac sygnal remote do wlaczenia wzmacniacza.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Kolego ja wziolem remonte z pinu 13 kostki o radia. Wszystko smiga. Radio prof ccc.
" OD NADMIARU WIEDZY JESZCZE NIKT NIE UMARL" ALBERT EINSTEIN.....
  • 2 lata później...
Opublikowano
Może ktoś potwierdzić wersję, że głośniki w tylnej półce służące do czujników pdc są okrojone "dzwiękowo"? Myślę właśnie nad pociągnięciem sygnału od nich do wzmacniacza.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Sygnał jest obcięty, wcisnąłem tam dwu-drożne głośniki i zero tam basu idzie.

Mam już pociągnięty sygnał od tych pod siedzeniem(wymieniłem je na Audisona) i zobaczę jak będą grały poprzez wzmaka, a mam jeszcze głośnik basowy 30cm JBL w odwodzie.