Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowym członkiem forum oraz od paru dni posiadaczem bmw e90 320d (120kw) z 2005r.

Jako nowy wlasciciel autka chciałem wymienić olej silnikowy oraz filtry powietrza. paliwa i pyłkowy.

Udawszy sie do serwisu Boscha mechanik zalał mi silnik olejem Castrol EDGE Professional LL04 BMW 5W-30.

I oto moje pytanie jako laika samochodowego... jak mam zrobic przebieg na tym oleju? jak długo (ile km) moge na nim przejechac???

Ów mechanik stwierdził że 30000tys km... jednak wolałem zaciagnać info u samych wlascicieli... dlatego moje pytanie:P

Wiem, wiem ze jest wile postów na taki temat... ale w zadnym nie ma dokładnej odpowiedzi. Czy ten olej jest dobry do takich przebiegów???

Jak to jest naprawde.....

dziekuje za odpowiedzi i prosze o wyrozumialosć jako nowego posiadacza Bmw.

pozdrawiam

Opublikowano
rozumiem..... mam jeszce pytanie.... co ile wymieniacie filtr paliwa, powietrza oraz pyłkowy??? przy kazdej zmianie oleju???
Opublikowano
rozumiem..... mam jeszce pytanie.... co ile wymieniacie filtr paliwa, powietrza oraz pyłkowy??? przy kazdej zmianie oleju???

pylkowy, jak zacznie smierdzic :D

powietrza, nie powiem ja swojego wymienilem oddrazu jak kupilem. Co jakies 50-60tkm :-)

Paliwa wymienialem zawsze przy co drugiej wymianie oleju. Do tego jeszcze od odmy :-)

Tak ja robie przy E91,E60 LCI,E87 LCI i mojego E90. Bo wszystko w rodzinie jest :-)