Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Po wyłączeniu zapłonu radio gubi ustawienia i trzeba za każdym razem ustawiać od nowa. Czy ktoś może spotkał się z tego typu problemem i wie jak to naprawić.

dzieki

pozdrawiam

Opublikowano
Miałem ten sam problem, z tym że ja mam odtwarzacz CD, ale pewnie to na tym samym polega. W odtwarzaczu jest układ odpowiedzialny za podtrzymywanie pamięci, jednak na tą chwilę nie mogę sobie przypomnieć jak on jest oznaczony. Trzeba go wymienić (można ten układ kupić na Alledrogo), ale przedtem odpowiednio go zaprogramować. Ja jednak zrobiłem inaczej, przelutowałem go z innego uszkodzonego odtwarzacza i działa. chyba więcej Ci nie pomogę kolego.

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Miałem ten sam problem, z tym że ja mam odtwarzacz CD, ale pewnie to na tym samym polega. W odtwarzaczu jest układ odpowiedzialny za podtrzymywanie pamięci, jednak na tą chwilę nie mogę sobie przypomnieć jak on jest oznaczony. Trzeba go wymienić (można ten układ kupić na Alledrogo), ale przedtem odpowiednio go zaprogramować. Ja jednak zrobiłem inaczej, przelutowałem go z innego uszkodzonego odtwarzacza i działa. chyba więcej Ci nie pomogę kolego.

Dzięki kolego! Przymierzam się do wymiany radia na coś lepszego także mam nadzieje, że to rozwiąże mój problem.

pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki kolego! Przymierzam się do wymiany radia na coś lepszego także mam nadzieje, że to rozwiąże mój problem.

pozdrawiam

"coś lepszego" zawsze paskudnie wygląda

to masz numer pamięci

viewtopic.php?f=72&t=147166

dzięki!

mówiąc coś lepszego mam na uwadze tylko radio seryjnie montowane w e39. Nie mam za bardzo doświadczenia w tym temacie. Może mógłbyś polecić jakieś radyjko wyższej klasy z możliwością podpięcia zmieniarki? Radio w moim aucie ma okrągłe bolce (96r), przydałaby się też możliwość regulacji z kierownicy jak to jest aktualnie.

Opublikowano

pozdrawiam

"coś lepszego" zawsze paskudnie wygląda

to masz numer pamięci

viewtopic.php?f=72&t=147166

I co Dani radyjko gra nie kasuja sie ustawienia ?. Od naprawy mineło już trochę czasu. Koniec problemów z autem ? Czy jak to bywa zawsze cos się znajdzie do naprawy :)

Opublikowano

I co Dani radyjko gra nie kasuja sie ustawienia ?. Od naprawy mineło już trochę czasu. Koniec problemów z autem ? Czy jak to bywa zawsze cos się znajdzie do naprawy :)

Drogi Robercie radio gra bezbłędnie bo w końcu to Ty je naprawiałeś :D

co do napraw auta to BMW więc można naprawiać wkółko

jak radio gra to znowu wpierdzieliło mi wszystkie pixele w panelu a nie powinno bo za panel dałem 400zł a wytrzymał z dwa lata ...

ale obecnie mi to już wisi bo mam z żoną dwa takie malutkie skuterki i nie umiemy doczekać się nie że cieplejszych a bezdeszczowych dni bo sezon już rozpoczeliśmy :8)

BeeMka kiśnie w błocie na placu więc lada dzięń wypuści pąki i zakwitnie :D

Opublikowano

Drogi Robercie radio gra bezbłędnie bo w końcu to Ty je naprawiałeś :D

co do napraw auta to BMW więc można naprawiać wkółko

jak radio gra to znowu wpierdzieliło mi wszystkie pixele w panelu a nie powinno bo za panel dałem 400zł a wytrzymał z dwa lata ...

ale obecnie mi to już wisi bo mam z żoną dwa takie malutkie skuterki i nie umiemy doczekać się nie że cieplejszych a bezdeszczowych dni bo sezon już rozpoczeliśmy :8)

BeeMka kiśnie w błocie na placu więc lada dzięń wypuści pąki i zakwitnie :D

To widzę że ci przeszła już "miłość" do swojej e39. Jedno naprawisz a dwie inne rzeczy wyjdą :). Mi juz też powoli zaczyna przechodzić.

Mowisz że kisnie w błodzie. Dałeś do komisu. Poczekaj aż zacznie kiełkować może coś "nowego" wyrośnie :)