Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie dotyczace silnika i wiazek w obu motorach

Mianowicie mam auto m50b20 bez vanosa i mam 2 silnik na swap m52b25 na vanosie z e36 bez ews z 94r oba na boshu nie znam nr sterownikow musial bym sprawdzic... ale teraz pytanie mam takie czy da sie przeszczepic wiazke z b20 do b25 ? aby nie modzic w siazce z e36.. ?? jak ze sterowaniem vanosem ?

a i zapomnialem bo ten 2 jest na automacie co zrobic aby uruchomic silnik bo wiem ze musi byc ustawiony w trybie P.

dzieki wielkie za pomoc

Opublikowano
ogolnie bosch szedł bez vanosa

jak masz vans to 90% musi być siemensa

jest vanos sterowany boschem m50b25 , sterownik z końcówką numeru ........413 .Chodziło mi o to że silnik m52b25 nie jest sterowany boschem ,a połączenie wiązki NV boscha z wiązką z m52 to nieporozumienie.

Opublikowano

okazało się po kolektorze ze to m50b25 z vanosem..

czy da sie polaczyc zastapic wiazke z m50b20 bez vanosa do silnika m50b25 z vanosem??

jak wyglada z polaczeniem skrzyni biegow automatycznej zeby odpalic manuala ??

z gory dzieki czekam na odp

Opublikowano
czy da sie polaczyc zastapic wiazke z m50b20 bez vanosa do silnika m50b25 z vanosem??
nie próbowałem ale jestem przekonany że to nieopłacalne ,vanos ma czujniki spalania stukowego trzeba dołożyc przewody od czujników do sterownika , to samo ze sterowaniem zaworu vanosa zatem sporo kombinacji i w razie awarii duże utrudnienie w zlokalizowaniu usterki .

Wiązkę kupisz do 150zł a elektryk weżmie sporo więcej .

jak wyglada z polaczeniem skrzyni biegow automatycznej zeby odpalic manuala ??
w czym problem ? sterownik silnika nie ma blokady ,tu kluczowe znaczenie ma wiązka kabinowa auta więc wiązka silnikowa nie ma nic do rzeczy .