Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj podczas jazdy zapaliła mi się przy biegu kontrolka w kształcie zębatki a w niej wykrzyknik, nie mam pojęcia co jest na rzeczy. Mam automata.
Opublikowano

Niestety, tryb awaryjny skrzyni biegów - jak Kolega wyżej napisał, ale to jeszcze nie powód do paniki. Mi się zapaliła kontrolka jakieś pół roku temu, mimo że ze skrzynią było i jest wszystko w najlepszym porządku. Zgasła po wyłączeniu i włączeniu zapłonu, później widziałem ją tylko w trakcie testu zegarów. Życzę Ci aby w Twoim BMW było dokładnie tak samo.

Pozdrawiam,

ecml

Opublikowano

Witam

Mam skrzynie automatyczna ale na teście zegarów jej nie widziałem, czy to możliwe?

wysłane z HTC DESIRE S za pomocą tapatalk

Opublikowano
wyłączyła się, w takim razie nie ma powodów do obaw ?

Moim zdaniem, póki znowu się kontrolka nie zapali to nie ma się czym przejmować. Oczywiście pod warunkiem, że skrzynia zachowuje się bez zastrzeżeń.

Mam skrzynie automatyczna ale na teście zegarów jej nie widziałem, czy to możliwe?

Raczej powinna się pojawić...

//EDIT

Dobra, przed chwilą byłem sprawdzić - u mnie w teście 2.0 kontrolka od awarii skrzyni zapala się jak wszystkie inne.

Pozdrawiam,

ecml

Opublikowano
Oczywiście warto sczytać błędy ale tryb awaryjny może pojawić się nawet przez chwilowe zbyt niskie napięcie akumulatora. Jeżeli ze skrzynią jest wszystko ok i kontrolka nie zapala się ponownie to nie ma si,ę czym martwić :wink:
Opublikowano
Witam

Możliwe, jak sprzedający miał problemy ze skrzynią to wywalił żaróweczkę żeby nie odstraszała kupującego :mrgreen:

Opublikowano
Witam

Możliwe, jak sprzedający miał problemy ze skrzynią to wywalił żaróweczkę żeby nie odstraszała kupującego :mrgreen:

To w liczniku, ale chyba powinno cos byc w menu (mam nawigacje profesional) i tam sa rozne informacje na temat samochodu dotyczace oleju i takie tam. Nie wiem czy to takie proste wyjac zaroweczke z e91.

Opublikowano
Witam

To w liczniku, ale chyba powinno cos byc w menu (mam nawigacje profesional) i tam sa rozne informacje na temat samochodu dotyczace oleju i takie tam. Nie wiem czy to takie proste wyjac zaroweczke z e91.

Może Kolega, tak jak ja, nie zauważył, że Tobie chodzi o E91? Ta część forum, na której piszesz dotyczy E46.

Zobacz jak jest u innych (np. na youtubie albo w googlowej wyszukiwarce grafiki) albo zapytaj w dziale, do którego zaglądają posiadacze E91.

Pozdrawiam,

ecml