Skocz do zawartości

320d po odpaleniu gasinie po 20 sek, obroty '0'! temp. maks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś spotkała mnie niemiłą niespodzianka. Po przekręceniu kluczyka do pozycji zapłonu wskaźnik temperatury silnika pokazuje maksimum mino że silnik jest 2 dni nie jeżdżony. Po odpaleniu obroty stoją na zerze, a silnik po kilkunastu sekundach gaśnie. Czy ma ktoś pomysł co to może być??

...::: Banditen Motoren Werke :::...

Dlaczego BMW?? Bo przedni napęd jest dla małych dziewczynek ;P

Opublikowano

Pierwsze co by zrobił to komputer i co tam na gościu pokazuje, napewno będziesz miał walnięty czujnik temp skoro pokazuje ci max'a i dla tego może gasnąć zaraz po odpaleniu (aby nie przegrzać silnika)

Pozdrawiam

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano
też to jest moja pierwsza myśl.

Opublikowano
eee w e39 jak się zaczynał gotowac silnik to nic nie gasło mimo max temperatury więc myśle że tutaj też to nie jest powiązane. Raczej sam z siebie nie zgaśnie z racji temperatury.
szukam
Opublikowano
Naprawiłem - chociaż to za duże słowo chyba. Odłączyłem klemy od akumulatora, poczekałem 15 minut i samo przeszło.

Opublikowano
najprawdopodobniej problemy z samym ecu , ponieważ tak sie dzieje gdy jest niezgodna suma kontrolna w ecu i aby nie dopuścic do uszkodzenia podzespołów ecu się blokuje i wtedy temp. leci na maxa ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/