Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was ! Mam moją e39 juz ponad rok i nigdy tego nie doswiadczylem. Od jakiegos tygodnia oryginalne radio Busimen ewidentnie mi swiruje. Zaczelo się od tego gdy odpalilem silnik i wyjechalem z garazu radio przestalo grac. Od tamtego czasu dzieje sie tak niemal podczas kazdej jazdy. Wyglada to tak ze odpalam samochod, radio się włącza i zaczyna grać po czym nagle znika dzwiek i gasnie calkowicie wyswietlacz od radia przy czym podswietlenie wszystkich przyciskow w radio swieci. Co jakis czas (raz po sekundzie, raz po 10, raz po minucie) radio wlacza sie i chwile gra po czym znow jakby gubi prad. Ale kolejnym ciekawym zjawiskiem jest to ze kiedy w momencie gdy radio się załączy i gra, ja wyłącze je wciskając pokretło od glosnosci wyswietlacz się pali wraz z godziną zegara (czyli normalnie jak jest wylaczone radio) i wtedy nigdy juz sie samo nie wylaczy, ale kiedy tylko znow wlacze przyciskiem radio, caly cyrk na nowo. Aha ! No i gdy samochod jest nie wlaczony, jedynie na samym zaplonie, z radiem nie ma problemow... Chcialbym porady co to moze mniej wiecej byc, czy mozna to ogarnac samemu i ile kosztuje ewentualna naprawa... ?

Pozdrawiam !

Opublikowano
A czy coś jeszcze nie swiruje ci przypadkiem ?? Kontrolki ?? Wycieraczka tył, airbag ?? Jak radio gra spróbuj odsłonić osłonę przeciwsłoneczna, a konkretniej lusterko w niej, jeżeli w tym momencie przestanie grać to znam przyczynę twoich kłopotów, A i czy podlaczales kompa ??