Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak ruszysz to dopiero się pokaże że któreś drzwi są niedomknięte - tak to też i u mnie działa.

Chyba niemieccy inżynierowie zakładali, że na postoju kontrolujesz co się w kabinie dzieje więc kontrolki nie trzeba :D

Dzieki

Nonstop sie ucze ;) jednak dziwne podejscie inżynierów....

Opublikowano

Kolejne pytanie z cyklu poczatki z bmw ;)

Jako tako z samochodem juz sie zapoznalem zrobione juz 1500km wiec zaczynam experymenotwac z przyspieszeniem,z napedem na tyl itd.

Pojawia sie pytanie co do przyspieszenia czy startujac na 1 biegu, krecac silnik powiedzmy do 5-6k obrotow (bez znaczenia ile mam tylko na mysli nieco wyzej niz normalna jazda) to przy wczepieniu 2 biegu normalna jest reakcja nazwijmy to "żabki"?

Skrzynia chodzi bez problemu,sprzeglo tez zbiera od podlogi-wiec wnioskuje ze to tylko "wina" mocy samochodu,ale nie mam jak tego sprawdzic bo wczesniej tak mocnymi samochodami nie jezdzilem...pare okrazen w Lamborghini nie wliczam bo tam inna skrzynia i moc ;)

Pytam,bo jest to malo komfortowe poniewaz miedzy 2 a 3 czy 3 a 4 biegiem nic sie nie dzieje zmiana biegu i jest ciąg a miedzy 1 a 2 wystepuje cos takiego,mam wrazenie ze zlagodzil bym ten efekt wciskajac nieco szybciej gaz tylko boje sie spalenia sprzegla wiec gaz wciakam w momencie jak puszcze sprzeglo.

Opublikowano

"Dopasuj" obroty silnika do biegu jaki masz zamiar wrzucić - odpuszczasz gaz przy zmianie? Może puszczasz zbyt gwałtownie sprzęgło wciąż trzymając silnik na wysokich obrotach ?

Mam automat więc nie sprawdzę tego na sobie :D

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano
"Dopasuj" obroty silnika do biegu jaki masz zamiar wrzucić - odpuszczasz gaz przy zmianie? Może puszczasz zbyt gwałtownie sprzęgło wciąż trzymając silnik na wysokich obrotach ?

Mam automat więc nie sprawdzę tego na sobie :D

Dopasowanie to nie problem,chodzi o szybki start,wlasnie efekt jest tak jak by poscic zbyt szybko sprzeglo,tyle ze puszczam je powoli.

Opublikowano
Kolejne pytanie za 100pkt

Czemu na komputerze nie wyswietla mi informacji ze ktores drzwi sa otwarte? Zalacza sie ta opcja po przekroczeniu jakiejs predkosci czy powinienem widziec na blacie informacje odrazu po otwarciu drzwi nawet na postoju.

Tak sobie czytam Twoje pytanka i pomyślałem czy Ty wogóle wcześniej zapoznałeś sie z autem ,które chcesz kupić oraz czy czytałeś lub może nie masz instrukcji obsługi pl. Jeśli nie to na forum ją zapewne znajdziesz . :mrgreen:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
Kolejne pytanie za 100pkt

Czemu na komputerze nie wyswietla mi informacji ze ktores drzwi sa otwarte? Zalacza sie ta opcja po przekroczeniu jakiejs predkosci czy powinienem widziec na blacie informacje odrazu po otwarciu drzwi nawet na postoju.

Tak sobie czytam Twoje pytanka i pomyślałem czy Ty wogóle wcześniej zapoznałeś sie z autem ,które chcesz kupić oraz czy czytałeś lub może nie masz instrukcji obsługi pl. Jeśli nie to na forum ją zapewne znajdziesz . :mrgreen:

Instrukcję przeczytałem parę razy i to prawda po wczytaniu się w nią na parę pytań jest w niej odpowiedź.

Co do zapoznania się z autem,ciężko nazwać zapoznanie się....znajomi takowego modelu nie posiadają w zasadzie nikt nie posiada jakiegokolwiek BMW,dopóki samochodu samemu sie nie posiada nie można powiedzieć o zapoznaniu się bo oglądanie ileś sztuk i wyciąganie średniej nie można nazwać zapoznaniem się.