Skocz do zawartości

Co jest grane...? CENTRALNY ZAMEK, opuszczanie szyby w coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam BMW E36 COUPE jak wszyscy wiedza przy zamykaniu drzwi szyba zostaje dosunieta o jakis 1 cmi drzwi sa zamkniete niestety chyba przez mrozy nie zawsze mi sie dosuwa... :/ raz sie dosunie raz nie jednoczesnie jak sie nie dosunie nieprawidlowo działa centralny zamek czasami jest tak ze jak zamykam to jeden z silownikow zamknie sie i otworzy zaraz potem co to moze byc czyzby woda w silowniku i robi jakieś zwarcie...???
Opublikowano

Tak zeby nie rozciagac tematu;MINA MROZY MINA PROBLEMY :lol: :mrgreen: moj centralny w sobote robił to samo. trzeba wyczyscic cylinderek zamka ,w drzwiach pod tapicerka skrapla sie woda ,do tego troche brudu i problem gotowy.Wyczysciłem wysmarowałem i narazie jest :cool2:

u kumpla jest to samo. :cry2: ABY DO LATA :!: :!: :zlosc:

images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
Opublikowano

Siema!

Jeśli chodzi o sam siłownik to miałem podobny problem u siebie w E30. Zamykał i zaraz otwierał i potrafił tak kilka razy. Zawsze pomagało lekkie dociśnięcie cypelka i zamykał. Problem rozwiązałem ostatecznie przez wymianę sterownika centralnego zamka, który dokonał żywota :x choć może tez pomóc lekkie przestawienie samego siłownika (o dosłownie milimetr) tak żeby przy otwieraniu siłonik nie wysuwał sie maxymalnie jak tylko potrafi.

Opublikowano
Optymizmu jest wiele i to bardzo. Żebyś Ty wiedział ile ja się namęczyłem na mrozie przed świętami z tym sterownikiem żeby go jakoś obejść i nie wymieniać :evil:
Opublikowano
Ja mam zaspawane zamki więc wszystko działa na pilota także nie mogę sobie kluczykiem autka zamknąć (ma to dobre i złe strony). Jeśli możesz to spróbuj pożyczyć od kogoś ten sterownik i podmienić wtedy dowiesz się czy to o to chodziło. Chyba, że w E36 to jest inaczej rozwiązane (sterwonik razem z alarmem)?
Opublikowano
Ja mam zaspawane zamki więc wszystko działa na pilota także nie mogę sobie kluczykiem autka zamknąć (ma to dobre i złe strony). Jeśli możesz to spróbuj pożyczyć od kogoś ten sterownik i podmienić wtedy dowiesz się czy to o to chodziło. Chyba, że w E36 to jest inaczej rozwiązane (sterwonik razem z alarmem)?

aa tego to nie wiem :/ ale dziś autko zostawiłem pod gołym niebem przy -13 i.... odziwo rano podchodze i szyba zasunieta a centralny dziala ok :) wyglada na to ze to woda z brudem jakims teraz zamarzla i nie robi zwarcia a jak poczuje cieplo to gdzies tam spywa i szkodzi :/ po pracy sprawdze alarm czy dziala...

Opublikowano
sama sie domknela ale niestety przy otwarciu drzwi nie zjezdza na dol :mad2: jak opuszcze ja troche i potem zasune to dojedzie do samej gory no i alarm tez sie nie włancza czytaj nie aktywuje kluczykiem :duh: juz mam tego dosc i tej posranej zimy tez... :(
Opublikowano

no i wszystko jasne usterka usunieta :) okazało sie ze przyczyna był nie silownik tylko nazwijmy to czujnik zamknięcia drzwi po stronie kierowcy jest to - nazwijmy to uchwyt ktory lapie zamek w drzwiach i jest on przykrecony do karoserii. W nim jest taki malutki przycisk który zostaje wcisniety gdy zamkniemy drzwi i powoduje dosuniecie szyby.

Mam nadzieje ze wszyscy wiedza o co chodzi jezeli nie to prosze pisac..

Pozdrawiam