Skocz do zawartości

Po 2 dniach postoju brak cisnienia w listwie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chyba odgadłem problem czemu auto ciezko pali jak jest zimne postalo 2 dni odczepiłem przewod od regulatora cisnienia paliwa ktory idzie do listwy i dosłownie pocieklo pare kropelek czy tam po postoju powinno byc cisnienie jak tak co powoduje ze to cisnienie ucieka regulator cisnienia paliwa ? pompka paliwowa? Prosze o pomoc pozdrawiam
Opublikowano
sprawdzałem u siebie i jest tak samo po postoju nie leci paliwo jak zdejme rurke jak przekrecam kluczyk i odrazu pale to startuje od strzalu ale..... jak jest temperatura ponizej zera natomiast jesli jest na + okolo 10stopni to musze pochełtac zamin zapali jak pojedze i go zgasze ponownie odpalam to od stzrału pali ale jak postoi 10 minut to musze pochełtac ale odpali generalnie jak jest zimny to pali ok obroty nie faluja ale jedyne co w nim nie wymieniałem to silniczek krokowy brak oryginału a zamienników i urzywek niechce natomiast u ciebie tak mi sie wydaje jak tylko zrobisz start to powinno leciec paliwo tak u mnie jest jak zdjelem wezyk : zapłon nic nie leci ale start to wtedy leje ostro mam m20b25
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cięzko żeby po 2 dniach było tam ciśnienie ale przewody powinny być zalane paliwem.Jeżeli nie są to winny jest zaworek zwrotny w pompie paliwa.Było juz tu kilka wątków na ten temat i albo wymiana pompy(szkoda jak jest sprawna) albo kupno zaworka zwrotnego który się montuje na przewodzie zasilającym tuż przy wyjściu z baku.

http://moto.allegro.pl/zaworek-zwrotny-paliwa-fi-6-8-pb-on-i2123034638.html

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
dzieki za odpowiedz mi tez tak sie tak wydaje a jak role spelnia ten regulator cinienia paliwa przypadkiem to nie on ma zza zadanie utrzymac odpowidenie cisnienie w listwie wtryskowej??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sama nazwa na to wskazuje :D .Ale jego rola zaczyna się gdy silnik zaczyna pracować,może być nawet dziurawy a paliwo i tak powinno być w przewodach bo to nie jego broszka.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Dzieki za odpowiedz Jutro postaram sie zamowic i zamontowac ten zaworek jak przyjdzie i napisze czy dało to jakis skutek POZDRAWIAM