Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Ostatnio miałem okazje tankować ON na pewnej stacji AS 24 w Belgii, po zatankowaniu całego zbiornika, dolałem jeszcze 15 litrów do banki i się okazało ze ropa ma barwę turkusowa co mnie trochę zaniepokoiło bo zawsze spotykałem się z ropa zabarwiona na żółto. W moich odczuciach auto chodzi troszkę lepiej,ciszej i komputer pokazuje ze można zrobić więcej km niż zwykle. Czy to jest normalna barwa czy może z jakimiś dodatkiem ??? Jakie znacie jeszcze odcienie oleju napędowego?? Chodzi mi wyłącznie o Olej napędowy i proszę nie mylić z Opalowym ;) Jeśli ktoś zna jeszcze jakieś rodzaje ON to zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam

Opublikowano

a wiec tak:

odcien żółtego - dodatek bio

odcień zieleni (być może turkus- nieznam sie :D ) - znajomy co ma stacje podobno importuje z litwy, sporo km zrobiłem na niej jak i reszta mojej floty i jest ok

przeźroczysta- jak woda, tankowałem w lotosie (dynamic), przy -24stopniach dalej jak woda żadnych osadów, parafiny itp

odcień czerwieni - zwany "redbulem" :lol:

dla porównania :

http://images45.fotosik.pl/1384/db227d5145a8f1a3med.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Pracowałem kiedyś przy nalewaniu paliw i innych ropopochodnych do cystern i wierzcie mi lub nie ale odcień zależy od różnych czynników np. od światła. W jednej cysternie wydawała mie się bardziej niebieska w innej bardziej zielona, a pochodziły z tego samego rurociągu. Zaznaczam że mówie o paliwie tylko z ORLENU. Samo postrzeganie koloru też jest kwestią indywidualną, coś co jest turkusowe dla innego będzie niebieskie.
Opublikowano

Panowie, do jasnej ciężkiej, to forum BMW, jedynych ostatnich m(i)ęskich samochodów na tej planecie, czy jakiś glamour pudelkowy?

;)

http://daddu.net/wp-content/uploads/2010/05/color-men-women-01.png

Obrazek zresztą mało dokładny, bo red, purple i pink to w sumie powinno być razem jako red wg mnie :D