Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam w swoim BMW oryginalną instalacje navi i tv i chciałem podłączyć jakiś tuner dvb-t żeby mieć cyfrową telewizje. Jaki jest dobry tuner i jak go podłączyć

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tunery DVB-T zaczynają się od 500 zł po profesjonalne w granicach 1500 zł.

Zakup Tunera to nie wszystko - trzeba go jeszcze podłączyć. Do większości systemów nawigacyjnych montuje się specjalne dedykowane interfejsy multimedialne, dzięki którym możesz podłączyć dowolne źródło A/V, kamerę cofania itp. Dodatkowo profesjonalne interfejsy mają możliwość sterowania tunerem lub innym urządzeniem A/V przez oryginalne klawisze nawigacji. Dobry interfejs zaczyna się od ok. 1400 zł w górę, ale też trzeba wiedzieć jaki zastosować do konkrentego modelu - w czym chętnie służę pomocą....

Matias
Opublikowano

Tak jak pisałem, najpierw trzeba zacząć od zakupu dobrego i kompatybilnego interfejsu...

Np.

Do E39, E46 ,E38 , X5, X3 , Z4 i inne z navi 16:9 MK3, MK4 możemy zastosować interfejs o następujących parametrach:

-dwa wejścia A/V dowolne np. DVD i Tuner DVB-T

-wejście kamery cofania (wyzwalane automatycznie)

-TV Free (oglądanie podczas jazdy)

-sterowanie urządzeniami z oryginalnych klawiszy nawigacji

Koszt takiego interfejsu to ok. 1500 zł

Do tego potrzeba zakupić już tylko Tuner DVB-t i po herbacie : Tunery tak jak pisałem, średniej klasy to wydatek ok. 800 zł , a b.dobry, który często montuję to wydatek ok. 1250 zł. Można też zastosować Tuner no-name chińczyk -koszt ok 500 zł, ale to na własne ryzyko, ja tego nie montuję.

Matias
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Znaczy sie ze nie ma tunerow fabrycznych TV z mpeg4 ?

Posiadam mk3 z duza navi i starym tunerem TV analogowym .

Nie ma fabrycznego tunera z mpeg4 ?

Wiec dzwonilem do Vgaraz.pl i NIE ma takich tunerow :/

Wysylam wiec im tuner TV do zmiany rozdzialki poniewaz nie mam programu do zmiany tego :/

Chyba ze przypadkiem ktos wie CO kliknac ? w Navcoderze ?

Albo jakim programem to zrobic ?

Opublikowano

BMW wprowadza mpeg4 od końca sierpnia 2012 w nowo zamawianych autach lub jako cześć zamienia ale cena szok...

My montujemy zestawy tv mpeg4 w miejsce oryginalnego tv do x5 , e60 na nawigacji CCC lub CIC sterowane z idrive ...

Na stronie zdjęcia http://www.bimmerretrofit.pl

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• 6 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wystarczy zwykły pokojowy za 100zł zamontować na 12V przez przejściówkę do monitora, antena wystarczy od analoga tylko odbiornik IR od pilota trzeba wypuścić gdzieś na widok.

wersja dla bogatszych :wink:

http://www.ebay.de/itm/DVB-T-Tuner-inkl-TV-FREE-BMW-16-9-Navi-MK3-MK4-E46-E39-/330509196362?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4cf3e21c4a

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały