Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Trzy dni temu zatankowałem pod korek temperatura(-25),dzisiaj w celu sprawdzenia spalania chciałem zatankować pod korek.

Moje zdziwienie było ogromne bo weszło 2,5 litra pod korek i się troszkę wylało. Przejechałem od poprzedniego tankowania

110 km i nie możliwe jest żeby tyle spalił.Dodam że wskaźnik poziomu paliwa lekko się odchylił jedną kreseczkę.Po dzisiejszym

zatankowaniu pod korek pozostał na swoim miejscu jedną kreseczkę od pełnego.Moje pytanie??? czy zamarzło paliwo w rurce wlewu ,

czy wskaźnik ilości paliwa się uszkodził,może się zapowietrzył??,może temperatura(-18) sam nie wiem bardzo dziwne .Może ktoś miał podobny przypadek???

Opublikowano

Kolego wcześniej pisałeś, że ci pali 6l, teraz już 2,5 to chyba powód do zadowolenia ? :D

Już wiemy skąd się biorą twoje mity na temat spalani

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

To wcale nie jest śmieszne!! Jak coś to zapraszam do siebie.

Wyjaśnimy wątpliwości. Ale zawsze lepiej się podśmiewać.

Opublikowano

Nie podśmiewam się, ale strzelam, że albo coś przymarzło ( nie wiem czy w rurce czy gdzieś ), albo coś blokuje wlew, specjalistą nie jestem, ale zbiornik raczej się nie skurczył. To, że wskaźnik nie doszedł do pozycji MAX, to znaczy, że jest sprawny, bo do auta wlałeś tylko 2,5l więc odchylenie wskażnika będzie nie zauważalne

pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Opublikowano
Kolego wcześniej pisałeś, że ci pali 6l, teraz już 2,5 to chyba powód do zadowolenia ? :D

Już wiemy skąd się biorą twoje mity na temat spalani

Pzdr

hahahah :D

gdyby zamarzlo w rurce to raczej bylby problem z odpaleniem samochodu.

Nie dawales komus samochodu (rodzice, zona, dziewczyna itp), moze ktos zrobil Ci "prezent" i dolal troche paliwka od siebie...

Opublikowano

OD tego inny temat, ale 12l to może ciut za dużo, zależy jak jeździsz w te mrozy 8,5 - 10l to norma.

Pzdr

Opublikowano

wow 2,5 litra to jak skuter 50 cm- gratulacje wyniku :mrgreen:

moja w PN-u w automacie 12 l w te mrozy na odcinkach do 10 km też wciąga , więc spokojnie.

a jak jest zimny silnik to nie przekraczam 2 tys obrotów.

Opublikowano

moja w PN-u w automacie 12 l w te mrozy na odcinkach do 10 km też wciąga , więc spokojnie.

Napisałem ci na PW co sądzę o twoich żartach na mój temat.

Opublikowano

A ty sie kolego nie spinaj nie potrzebnie, bo to dziwny przypadek, którego nikt nie potrafi wytłumaczyć, wstaw samochód do ciepłego garażu, potem jedź zatankuj i zobacz, paliwa mu nikt nie dolał, bo mówi, że wskazówka mu się nie ruszyła po dolaniu 2,5l ropy, więc max poziomu ropy w zbiorniku nie ma. Może jakiś pistolet na stacji wadliwy ?

Pzdr

Opublikowano
Pierwszy w świecie przypadek, kiedy złodzieje zamiast ukraść, dolali paliwa :mrgreen:

Opublikowano

Dlaczego nie na forum tylko na PW i dlaczego twierdzisz ,że się uwziąłem i przypier...... itd to niegrzeczne i nie życzę sobie takich słów . Jeśli będziesz niegrzeczny i wulgarny na PW to nikt Ci więcej nie pomoże.

przecież napisałem w odp ile pali moja w mieście więc moj żart był jedynie miłym przerywnikiem do dalszej rzeczowej wypowiedzi.

A co do sugerowania przez Ciebie zużycia 2,5 l na 110 km przy mrozach to pozostawie bez komentarza i do oceny innych forumowiczów.

Opublikowano (edytowane)
Tak jak Kamiloo98 napisał..przyczyną najprawdopodobniej był pistolet na stacji beznynowej..zdażyło mi się kiedyś raz..w poprzednim aucie również (innej marki) Edytowane przez alvarokr
Opublikowano

Witam

Dostałem wiadomość od kolegów z innego forum BMW.Przyczyną jest zablokowana albo przytarta ośka klapki

pomiędzy zbiornikiem a przewodem wlewu paliwa,albo coś z odpowietrzeniem zbiornika.Jadę na warsztat.

Dziękuje za pomoc i zainteresowanie moim problemem.