Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ledwo wczoraj (przy ~-16) uruchomiłem swoją 320d (06') :/

wcześniej była odpalana poprzedniego dnia, w nocy pewno temp. była poniżej -20.

po naciśnięciu start najpierw odpalił na kilka sekund świece żarowe, zaczął mozolnie, ledwo wręcz kręcić, po 3s przestał. więc jeszcze raz start, świece na kilka sekund się odpaliły, zaczął mozolnie kręcić i po 3s zaskoczył, ale to takie ledwo ledwo, niby już pracował, ale jeszcze rozrusznik mu pomagał i dopiero po kolejnych 3s zaczął jak traktor bardzo nierówno pracować, dopiero po kolejnych 10s już w miarę normalnie.

tak Wasze diesle też mają? nie wiem czy to kwestia paliwa...(specjalnie statoil diesel gold tankowałem tydzień temu) ?

być może wezmę dziś aku do domu w celu podładowania (nie wiem czy wykręcę go w ogóle, tyle tam instalacji)

Opublikowano

dziś lepiej odpalił, widać wczoraj 30min jazda trochę go podładowała.

natomiast nadal słychać nierówną pracę przez pierwsze sekundy

http://www.youtube.com/watch?v=zrBDfdDnwjY

i nie widać też uruchomienia świec żarowych, zastanawiam się czy komputer nie robi tego od razu po włożeniu kluczyka, tak że gdy naciśnie się start, to już komora jest rozgrzana i nie trzeba czekać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kolego,moim skromnym zdaniem to swieczki padly albo sterownik od nich no i akumulator juz chyba wykonczony

ale bez podlaczenia do kompa sie nie obejdzie

pozdrawiam