Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na sezon kompletuje zawieche, sprężynki H&R przód progresywny, obniżenie 30mm. Czy ktoś jeździł E32 740 na Bilsteinach B8?

Sprężyny te nadają sie do 3,0L do 4,0L maksymalnie, więc miałbym je w górnej tolerancji a nie chciałbym dobijać na "hopkach". A z drugiej strony czy B8 nie zrobi z auta taczki? Rozwiązaniem mógłby być regulowany amor Koni ale dużo cierpkich słów na ich temat słyszałem, generalnie bil jest mocniejszy i trwalszy

60 też mi sparawia przyjemność ;-) hehe

http://img57.imageshack.us/img57/4166/avatar2ym6.jpg

Opublikowano
to ma iz zmienia geometrie zawieszenia.u mnie przykrecajac na maks kat pochylenia kola z tylu to do standardu mam -1 stopien.obnizenie mam o -30mm a jak inny kat nahyclenia to zzera oponki od wewnatrz jak stoja w negatywie
Opublikowano

po pierwsze to kolega pisze o 740 a nie o 316 , a w 740 opony od samych startów sie zamieniają w pyłek szybciej niz by sie zuzyły od jazdy

po drugie ja tez mam obnizony zawias i nie mam zmienionego kąta pochylenia tylnich kól, przynajmniej nie na tyle zeby uzyskac nierównomierne zuzycie tylnich laczków.

bez przesady

pozdrawiam

Opublikowano

zalezy jak mocno auto jest obnizone i jaki jest zapas regulacji kata pochylenia.co za roznica czy 316i czy 740?auto to auto i geometria tak samo sie zachowuje w kazdym.rozumiem ze jako posiadacz 316i "nie znam sie",jestem gorszy i mam sie nie odzywac tak?

bo tak Twoj post zabrzmial.Wlasciciel serii 7 jest wszechwiedzacy i nie podskakiwac.

Opublikowano

Kornelio - zamiast sie bulwersowac i czepiac to zauwaz ,ze temat dotyczy E32 740 a właściciel nie napisał,ze chce zglebic auto tak ,zeby bakiem szorowac po asfalcie i tylne koła postawic tak,zeby sie cmokały z nadkolami :roll:

Wiec nie bardzo pojąłem odpowiedz Blastera i tyle.

I chyba nie powiesz mi ,ze 316 przy ruszaniu tak samo molestuje tylnie opony co 740.

Papabeer pisał o Bilsteinach B8 i dzieki Radkowi za odpowiedz na temat.

Z uwagi na minimalną rożnice w cenie miedzy B6 a B8 sądze ,ze mozna spróbowac z B8 .

P.S. Radku - widac spokojnie operujesz sprzęgłem :D

Opublikowano
Kornelio - zamiast sie bulwersowac i czepiac to zauwaz ,ze temat dotyczy E32 740 a właściciel nie napisał,ze chce zglebic auto tak ,zeby bakiem szorowac po asfalcie i tylne koła postawic tak,zeby sie cmokały z nadkolami :roll:

Wiec nie bardzo pojąłem odpowiedz Blastera i tyle.

I chyba nie powiesz mi ,ze 316 przy ruszaniu tak samo molestuje tylnie opony co 740.

Papabeer pisał o Bilsteinach B8 i dzieki Radkowi za odpowiedz na temat.

Z uwagi na minimalną rożnice w cenie miedzy B6 a B8 sądze ,ze mozna spróbowac z B8 .

P.S. Radku - widac spokojnie operujesz sprzęgłem :D

panowie znowu wchodzicie w temat kto ma lepszy samochód! :evil: :duh:

Poza tym Kornelio nic nie napisał o zglebieniu auta w taki sposób jak Ty to (Frank) opisałeś. :roll:

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano

Poza tym Kornelio nic nie napisał o zglebieniu auta w taki sposób jak Ty to (Frank) opisałeś. :roll:

De BMW - co się wcinasz między wódkę a zakąskę :lol:

Papabeer nic nie napisał o robieniu negatywów z tyłu i zadne zdzieranie opon przy takim obnizeniu jak mamy ja czy Radek nie ma miejsca :wink:

koniec tematu , nie mówiłem ,ze ktos ma lepszy samochód i basta ! :naughty:

Opublikowano

De BMW - co się wcinasz między wódkę a zakąskę :lol:

Papabeer nic nie napisał o robieniu negatywów z tyłu i zadne zdzieranie opon przy takim obnizeniu jak mamy ja czy Radek nie ma miejsca :wink:

koniec tematu , nie mówiłem ,ze ktos ma lepszy samochód i basta ! :naughty:

Co to znaczy wcinasz się???No forum jest dostępne dla każdego..chyba że czegoś nie rozumiem.No i niechcący się zrobiło OT .

PS. wprost nie pisales kto ma lepszy ale taka "wiedza" aż emanuje z tamtych postów. :?

Opublikowano

a czy -30mm to jest szorowanie bakiem po asfalcie?ojjj daleko do tego.takie delikatne obnizenie poprostu bardzo poprawia prezencje auta i tyle.a taka geometrie mam w papierach AC Schnitzera do tych sprezyn wiec widocznie panowie ze schnitzera lepiej wiedza co robia niz niektorzy co tu dyskutuja.

a e32 to chyba odrzutowiec i conajmniej cud techniki jakis?a palenie gum przy ruszaniu swiadczy tylko i wylacznie o kulturze jazdy wlasciciela...

Opublikowano
Co to znaczy wcinasz się???No forum jest dostępne dla każdego..chyba że czegoś nie rozumiem.No i niechcący się zrobiło OT .

PS. wprost nie pisales kto ma lepszy ale taka "wiedza" aż emanuje z tamtych postów. :?

żartowałem z tym wcinaniem , rety ... :duh: :wink:

i czy to zbrodnia na tym forum napisac,ze 740 ma więcej mocy niz 316 ?

dobra - moja 740 ma 75 koni - zadowoleni wszyscy ? :D

Opublikowano
no wszyscy powinni wiedziec ze e32 to cud techniki i nie dyskutowac wogole.co z tego ze ma prawie 20 lat.a wlasciciel nawet jak nie ma racj to i tak ma racje...buahahahahahha
Opublikowano

żartowałem z tym wcinaniem , rety ... :duh: :wink:

i czy to zbrodnia na tym forum napisac,ze 740 ma więcej mocy niz 316 ?

dobra - moja 740 ma 75 koni - zadowoleni wszyscy ? :D

nie- bo kłamiesz :mrgreen:

Opublikowano
no wszyscy powinni wiedziec ze e32 to cud techniki i nie dyskutowac wogole.co z tego ze ma prawie 20 lat.a wlasciciel nawet jak nie ma racj to i tak ma racje...buahahahahahha

kornelio - E32 740 nawet nie dorasta E36 316 na sprezynkach od długopisu schnitzera do pięt , ma 110 lat a nie 20 :D powszechnie wiadomo , co jest cudem techniki :D

ale chciałbym zauwazyc ,ze autor tematu nie pisał o obnizeniu -30 mm

ani ja o paleniu gum - ale przeciez ty wiesz lepiej jak ruszyc szybko 740 ze skrzyzowania :lol:

a co tu maja konie do tego?skoro glupie e36 jest nowsze technologicznie i nowoczesniejsze...

i masz racje nie ma po co dyskutować "wogole" :lol:

rozbawiłeś mnie do łez :lol: :cool2:

Opublikowano

e32 740 moze nie ale wiem jak e38 730 i e34 535i kolego...

tez mnie bawi Twoje zadufanie w samochodzie jaki to on piekny,super ekstra turbo i najlepszy na swiecie...

Opublikowano
e32 740 moze nie ale wiem jak e38 730 i e34 535i kolego...

tez mnie bawi Twoje zadufanie w samochodzie jaki to on piekny,super ekstra turbo i najlepszy na swiecie...

dodaj do autek , które wymieniłes po 68- 75 koni i jakies 100 Nm i sie bedzie zgadzac

co do zadufania- nigdzie nie napisałem,ze jestem zadufany w twoim cudzie techniki , bo przeciez mojego 20 sto letniego , 75 konnego trupa w tym wątku nie zachwalam :lol:

Opublikowano
nikt nie mowi o moim zwyklym samochodzie a o twoim zadufaniu w twoim cudenku.no roznica jest napewno kosmiczna porownujac te auta 730 i 535 do super 740.a z forum wynika ze kazdy kto ma 4.0 v8 to jest kozak.kazdy inny samochod to shit
Opublikowano
nikt nie mowi o moim zwyklym samochodzie a o twoim zadufaniu w twoim cudenku.no roznica jest napewno kosmiczna porownujac te auta 730 i 535 do super 740.a z forum wynika ze kazdy kto ma 4.0 v8 to jest kozak.kazdy inny samochod to shit

porównanie E38 730 albo E34 535 z E32 740 pod wzgledem mocy to żenada do kwadratu.

I pragnąłbym zauwazyc ,ze autor tematu tez ma E32 740 wiec moze to w jego aucie jestem zadufany bo widziałem tę śliczną bestię na żywo i jest naprawde mocna i zdrowa :D

Opublikowano
przepraszam paniczu wlascicielu 4.0 v8.nikt nie powinien podwazac zdania tego panicza!!!!uwazajcie co piszecie bo i tak nie macie racji!!!a jak macie 5.0 v12 to tez badziew bo 4.0 v8 to superniewiadomoco najlepsze na swiecie!
Opublikowano
człowieku nie rób se krzywdy i nie obniżaj auta bo na tylnie oponki nie narobisz a twoja miska olejowa będzie bić sie z garbami na drodze

Najprawdopodobniej najlepsze piwo na świecie (też w dup.. na temat)

Frank dzięki za rozkręcenie forum :cool2: , chodź uciekło nie tam gdzie chciałem :jawdrop: .

Radek daj znać co z tego wyszło, widziałem tą aukcję ale do mojej ni w ząb nie pasują :| . Co do BMW prawie wszystkie są fajne (oprócz 2 kolorów, jeden biały, drugi...), e32 regulacji zawiechy tak jak e36 to chyba nie ma. Opony zajechałem już nie jedne i to na zwykłym zwiasie (zdarte od środka), bo za miękki zawias jest!!!!!.............. Reszta nie istotna! Post dotyczy RÓŻNICY B6 a B8, więc nie kłóćcie sie dziewczyny :cry2:

60 też mi sparawia przyjemność ;-) hehe

http://img57.imageshack.us/img57/4166/avatar2ym6.jpg