Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po przesledzeniu watkow na ten temat nie znalazlem jednak odpowiedzi na moj problem. Otoz, mam opcje otwierania i zamykania klapy bagaznika, ale niestety nie dziala. Dopiero niedawno sie zorientowalem, ze taka istnieje w moim modelu. Silowniczek hydrauliczny jest po lewej stronie zawiasu klapy i ida do niego dwa wezyki hydrauliczne, ktore znikaja w glab karoserii zaraz przy lewym tylnym reflektorze i nie wiadomo dokad biegna ? Wyczytywalem, ze pompki z plynem sa po prawej stronie w komorze baterii, ale u mnie tam nic nie ma. Mechanizm dociagania klapy dziala bez zarzutu. Otwiera i zamyka sprawnie z kluczyka, przycisku pod kierownica i z przycisku glownego na klapie. Ale poza tym nic sie nie dzieje. Cisza. Zadnych dzwiekow i jekow, jak to niektorzy forumowicze opisywali, co sugerowalo, ze pompka pracuje, lecz nie ma wystarczajacej ilosci plynu hydraulicznego. Nie ma zadnej reakcji po nacisnieciu podswietlonego na czerwono guzika do zamykania klapy nawet. Klapa sama recznie domykana jest calkiem bezwladna i gdybym z sila jej nie przytrzymywal, to zwyczajnie poleci i trzasnie z hukiem. Czy ktos wie jak odzyskac sprawnosc tej funkcji ?

Pozdrawiam.

Opublikowano

nooo, to rozumiem :)) dzieki za bajecznego linka ;)

pompka ukryta pod dodatkowa tapicerka. mialem odpieta kostke. pewnie poprzednik odpial, bo bzyczala, ale nie unosila klapy z powodu niskiego poziomu plynow. teraz tylko uzupelnic hydraulike i bajeczka bedzie.

dzieki lissek.

Opublikowano
witam mam pytanie czy wszystkie 7-i maja taki bajerek z tym bagażnikiem mam na mysli e38 :norty:
Opublikowano
witam mam pytanie czy wszystkie 7-i maja taki bajerek z tym bagażnikiem mam na mysli e38 :norty:

Nie wszystkie niestety :mad2:

W e38 przed liftem na pewno nie mają, co do poliftowych to nie wiem czy wszystkie :)

Opublikowano
własnie ze przed liftowe tez maja , i tez nie jest prawda ze maja to dopiero od 96 czy 97 roku , to zalezy od wersji , ja mam 95, 728 i ma ten bajer , a np widzialem 735 mlodsze rocznikowo i nie mialy tego.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Proste jak drut. Poluzowałem pompę tylko tak bym mógł ją lekko odchylić, odkręciłem imbusem śrubę z miedzianą podkładką i lałem strzykawką ATF aż ten znaczek na plastikowym pojemniczku będzię poniżej poziomu. Klapa śmiga bajecznie. :D
Opublikowano
:shock: o to bede musial popatrzec czy u mnie cos takiego występuje to dokladnie w skrucie gdzie tego wszystkiego szukac??? :?: :roll: