Skocz do zawartości

E39 520i kombi - nie moge otworzyć auta z pilota.TRAPEZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie,

Panowie proszę o pomoc i radę.

Mam przy ostatnich mrozach kłopot z otarciem bety z centralnego. Czy powodem może być słaba bateria w kluczyku. Jeśli tak to czy prawda jest że wymiana baterii musi byś synchronizowana w czasie gdyż w przeciwnym wypadku może dojść do jego rozkodowania.

Pozdrawiam i dziękuję.

Edytowane przez muti39
Opublikowano
Kolego na pewno masz baterie? Nie masz akumulatorka w środku kluczyka bo BMW z 2001r? Jak masz baterie to spokojnie wymieniaj. Nic się nie stanie. Powodzenia :D
Opublikowano
bodajże od roku 99 były montowane akumulatorki zamiast zwykłych baterii, chociaż różnie może być kombinowane z naszymi Betkami koleżka ma z tego roku co ja czyli 97' a kluczyki ma niby poliftowe(zwykłe bez centralki z pilota)
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Wymieniaj spokojnie nic się nie stanie.

Też ostatnio wymieniałem bo miałem problem z zamykaniem, otworzyć szło a zamknąć już nie.

Wymieniłem bateryjkę i problem zniknął.

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

Z ta bateria do wymiany, to nic sie nie stanie jesli sie ja zmieni w ciagu minuty

Po dluzszej zabawie trzeba programowac.

Poliftowe klucze faktycznie maja akumulatorki ladowane ze stacyjki w czasie jazdy

Pozdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do problemu z otwarciem w mróz to kolego czasami możesz tak miec-wiem to na własnym przykładzie.

Nie mogłem otworzyć już kilkakrotnie nawet świeżo po wymianie baterii w kluczyku(kluczyk starego typu).

Po przejechaniu paru minut kiedy w aucie zrobiło się cieplej wszystko wracało do normy.

W duże mrozy zamykam auto kluczykiem poprzez tradycyjny zamek.

A w 2001 powinien byc już kluczyk typu "trapez" czyli ładowany w stacyjce.

PS.Zmień tytuł.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale się naszukałem tego tematu aby w nim napisać-zmień w końcu nazwę tematu.

Wczoraj był ten dzień,a raczej noc gdzie po północy było -18.

Ale do rzeczy,podchodzę do auta naciskam guzik pilota a auto zero reakcji,ani na zamykanie,ani na otwieranie samochodu i bagażnika też.Więc nauczony już przez poprzednie humory tego elementu,auto było zamknięte poprzez wkładkę w klamce,tak samo je otworzyłem,odpaliłem i pojechałem do domu.Po 20-30 min.sprawdziłem z ciekawości wszystko działa tak jak powinno.

Kolega z którym rozmawiałem (pozdrawiam)miał znów problem z zamknięciem auta z pilota.Czyli jest to element wrażliwy na minusy.

Więc chciałem przestrzec-nie zamykajcie auta z pilota w takie mrozy,bo może byc wielki problem.

Pzdr.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Ale się naszukałem tego tematu aby w nim napisać-zmień w końcu nazwę tematu.

Wczoraj był ten dzień,a raczej noc gdzie po północy było -18.

Ale do rzeczy,podchodzę do auta naciskam guzik pilota a auto zero reakcji,ani na zamykanie,ani na otwieranie samochodu i bagażnika też.Więc nauczony już przez poprzednie humory tego elementu,auto było zamknięte poprzez wkładkę w klamce,tak samo je otworzyłem,odpaliłem i pojechałem do domu.Po 20-30 min.sprawdziłem z ciekawości wszystko działa tak jak powinno.

Kolega z którym rozmawiałem (pozdrawiam)miał znów problem z zamknięciem auta z pilota.Czyli jest to element wrażliwy na minusy.

Więc chciałem przestrzec-nie zamykajcie auta z pilota w takie mrozy,bo może byc wielki problem.

Pzdr.

Ja mam identycznie. Rano nie idzie otworzyć z pilota. Lecz później wszystko ok. Zamykam wieczorem auto z pilota, a rano otwieram kluczykiem :D Musi być wrażliwe na zimno coś.

Opublikowano
Rano nie idzie otworzyć z pilota. Lecz później wszystko ok. Zamykam wieczorem auto z pilota, a rano otwieram kluczykiem

dziwne bo u mnie jest wręcz odwrotnie, z pilota mogę otworzyć i zamknać za każdym razem nawet przy -15'C natomiast z klucza częściej jest problem np. gdy zamykam i obrócę klucz zamek rygluje Się normalnie, ale gdy cofam go delikatnie do wyjęcia to znów następuje odryglowanie i muszę popstrykać tak z 5 razy albo zamknąć z pilota

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Dziś miałem to samo, nie mogłem otworzyć z pilota. Otwarłem kluczykiem. Po przejechaniu kilku km problem zniknął
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamykam wieczorem auto z pilota, a rano otwieram kluczykiem

A jak otwierasz kluczykiem to nie wyje ci alarm?

Bo u mnie jak zamknę z pilota a otworzę kluczykiem to uaktywnia się alarm i kierunki migają.

Dlatego kiedyś jak nie mogłem otworzyć z pilota to musiałem wleźć do auta i czekac z 5 min, aż alarm się wyłączy i dopiero pojechałem.Dlatego nie zamykam pilotem w mróz.

ec2Wze6.jpg