Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam mam problem z samochodem nie wiem co sie dzieje na poczatku skrzynia zaczela szarpac pojechalem do mechanika powiedzial ze skrznia zeby wlac taki preparat na zwiekszenie lepkosci w skrzyni nie powiem bo po wlaniu samochod normalnie jak bylo wczesniej ale jest nadal problem bo samochod nie ma mocyy wogole pedał na maxa a ona nie idzie chyba ze od poczatku ja przeciagne na wysokie obroty to jeszcze idziee ale tak nie bylo moze ktos cos doradzi co to moze byc martwie sie czy calkiem skrzynia nie padnie proszze o rade Edytowane przez sponsi1986
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wymień olej razem z filtrem, wyzeruj wartości adaptacyjne skrzyni, przy okazji podpięcia pod kompa zdiagnozuj resztę błędów, założe się że i motor ma jakiś problem
Opublikowano (edytowane)

ja juz sam nie wiem co z tym samochodem dzis wracalem z pracyy samochod po jakis 3 km jeszcze zimnyy ale wcisnelem pedał gazuu a ona jak wczesniej zeroo zamułu moze filtr paliwa albo cos sie zapchało bo skrzynia pracuje juz ladnie wiec chyba to nie od skrzynii

ale zamuł wracaa po rozgrzaniu silnika dzis zawiozlem zone do pracy wrocilem zlapala temperaturyy i brak reakcji na pedal gazu tzn idzie ale tak ze jak bym mnial kogos wyprzedzic to juz po mnie widze ze malo odpowiedzi na ten temat pomalu zaczynam zalowac ze sie zdecydowalem na automata jazda super ale jak cos sie dzieje to problem :( czytam tez o wymianie oleju w skrzyni ale tu opinie podzielone samochod ma przebiegu 240 tys sprowadzony z niemiec nie wiem czy tam ktos zmienial ale znajac niemieckie podejscie pewnie tak

Edytowane przez sponsi1986
Opublikowano
Podepnij kolego kompa. Skoro skrzynia przerzuca ładnie to nie ma co jej się czepiać. To raczej coś w silniku. A nie ma co wróżyć dopóki kompa nie podepniesz.
Opublikowano
jutro jestem umówiony z mechanikiem dam znac jak juz bedzie wiadomo co bylo moze komus kiedys pomoze :D pozdrawiam i sory za zły temat głowny :D
Opublikowano

Kolego wlałeś jakieś g...o do skrzyni i nie działa prawidłowo. Producent nie przewiduje żadnych dodatków do oleju w skrzyni. Jedyne co mogę polecić to wymiana oleju w skrzyni na zalecany przez producenta do tego wymiana filtru w skrzyni. A na koniec wymiana płynu hamulcowego.

Może być tak ze sprzęgło hydrokinetyczne ma problem.

Bez komputera się nie obejdzie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jakieś badziewie w stylu opiłków miedzianych do łatania chłodnicy :D :D w życiu przenigdy nie używaj tego typu specyfików do błyskawicznego i łatwego naprawiania poważnych problemów z autem - to tylko wyciąganie kasy, a że w vw pomogło to się nie dziwię, one całe są ze stacji benzynowej :D :D
Opublikowano
witam bylem dzis u mechanika polecanego od kolegi i komp nic nie pokazal zadnego błedu patrzył przepływke odł i podł i jeszcze zaslepił egr i naarazie moc jest az swiszczyy zobaczymy czy sie nie nawroci
Opublikowano

A jakie są odczyty z live data ?

Jakie wartości przepływomierz na postoju, jakie ciśnienie turbiny na postoju i maksymalne ?

Opublikowano
kolego niestety nie pamietam cos mi mowil jakies odczyty ale juz nie pamietam narazie jest dobrzee to chyba najwazniejsze