Skocz do zawartości

528 slychac zawory sek. po odpaleniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

na poczatku dodam, ze szukalem ale nie znalazlem intersujacych mnie tematow

niedawno nabyłem, E39 z motorem M52B28, dzisiaj jak odpaliłem auto na mrozie -10 po ok dobie postoju przez sekunde-dwie bylo slychac klekot zaworow, pozniej olej dopłynal gdzie trzeba i jest cisza. Silniczek chodzi jak szwajcarski zegarek. Mam auto ok. tygodnia i wczesniej takich rzeczy nie zauwazylem, rowniez, podczas zakupu auto bylo odpalanie z zimnego motoru i nie bylo tego zjawiska z tym, ze temperatura byla jakies 2-3 st a nie -10. Dodam rowniez, ze motor jest zalany swiezym olejem castrol magnatec 5W40, takim samym na jakim jezdzil wczesniej. Czy to normalny objaw czy mam sie martwic? Moze olej jakis podrobiony kupiłem, niezle by bylo bo kupowalem u dystrybutora castrola, ze strony castrol.

Proszę o porady

Opublikowano
ja mam tak samo przy niskich temperaturach odkąd tylko pamiętam, więc to normalka o ile po chwili wszystko cichnie tak jak u mnie
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.