Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wczoraj byłem na ustawianiu zbieżności. Okazało się że drążki kierownicze są tak masakrycznie zapieczone że mechanik dobre pół godziny podgrzewał je palnikiem na zmianę z waleniem młotem. Po naprawie zapaliła się kontrolka poduszki a w inpa pojawia się błąd: "33 sensor sidebag left communication error or broken cable". Po kasowaniu pojawia się od razu. Z tego co mi się udało ustalić jest to czujnik uderzenia bocznego pod siedzeniem. Spotkał się ktoś z czymś takim? Mógł się uszkodzić od wstrząsów? Jeśli się okaże że to nie wtyczki ani kable tylko czujnik to kupno jakiegoś używanego na allegro jest pewne? Boję się że takie czujniki naprawia się jakąś druciarską metodą jak maty i potem mi taki nie odpali. Jakby ktoś mi poradził jak się dobrać do tego czujnika będę wdzięczny. Kłócić się z warsztatem o to że to ich wina i żądać zwrotu kasy?