Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
myje auto pozniej osuszam recznikiem specjalnym,poznije aplikuje QD jedna psikniecie na panel mniej wiecej i rozcieram mikrofibra delikatnie ,jak zrobie cale auto wraca do poczatkowego panelu i druga strona mb jade wszystkie panele za koleja i to wszytsko pozniej tylko sie cieszczyc z czystego auta i kropelkowania :cool2:
Opublikowano

Czy w kwestii polecenia jakiegoś dobrego szamponu, QD, itp też możesz się wypowiedzieć?

Przy okazji co zastosować do felg/opon? czy do mycia felg carpro ironx lub carplan wonder wheels, a do opon valetpro traditional tyre dressing będzie ok?

Opublikowano
Czy w kwestii polecenia jakiegoś dobrego szamponu, QD, itp też możesz się wypowiedzieć?

Przy okazji co zastosować do felg/opon? czy do mycia felg carpro ironx lub carplan wonder wheels, a do opon valetpro traditional tyre dressing będzie ok?

Czy nie obawiacie się że myjka ciśnieniowa + mróz = woda w uszczelkach i innych trudno dostępnych miejscach gdzie typowo jej nie ma i gdzie nie powinna zamarzać? Ja przy mrozie oddaję na ręczną...

Co do kosmetyków to z QD używam poorboy's world (http://www.mrcleaner.pl/poorboys-world-spray-and-wipe-476ml-quick-detailer-p1498.html) i jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

Pytałem przyszłościowo, teraz się nie wybieram na myjkę bezdotykową :) Może jak będzie powyżej zera.

poorboy's world natural look używam do kokpitu i jestem z niego bardzo zadowolony, więc może i w QD zainwestuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

szamponu uzywam duraglossa 901 QD chemical guys pro detailer z carnabua bardziej nadaje sie do woskow natutalnych ale jest super aplikowalem go ost w temp 5 st i nie mazal sie :cool2:

kol nie robie w okresie zimowym poniewaz mam stal i skonczyl mi sie vp tradisional jest zajebisty :cool2:

jak cos mozesz na pw pytac

Opublikowano
Ok, dzięki. Jak będę potrzebował porady z pewnością się odezwę. Niestety musimy poczekać na lepszą pogodę - szczególnie jak się auto trzyma pod chmurką.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja rowniez ostnio trzymam pod chmurka :cry2: ale nic nie poradze jak narazie ,jak bedzie z 5 st na plusie to umyje teraz szkoda uszczelek itp tym bardziej za wszytsko sobie zabezpieczylem
Opublikowano

A jak będzie 5 na plusie to będzie plucha, a co do czyszczenia felg, w lato oczywiście gąbka i szampon, a w zimę, na myjnie bezdotykową, to kupuje preparat do mycia silników, psikam na felgi za minutę spłukuje i są jak nówki, nie jest to szkodliwe dla lakieru i tym bardziej dla felgi ( chyba, że jakaś malowana spryem u henia w garażu ) - SPRAWDZONE. a efekt super, w lato jak są bardzo brudne też to stosuję.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

No wiec informuje że przy minus 6-7 da się spokojnie umyć. Proszek z BP idzie bez problemu, spłukiwanie też daje radę - lekko przymarza w miejscach które są już spłukane. Nie używałem żadnych ściągaczek.

Teraz sobie schnie w garażu także nie wiem jak będzie z zaciekami, ale przynajmniej pozbyłem się tego syfu którego nałapałem jak było mokro na ulicach.