Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeśli ktoś z was miał podobny problem proszę o pomoc. Nie grzeje tylna szyba i nawiew do kabiny dmucha cały czas ( oczywiście po rozgrzaniu silnika) ciepłym powietrzem. E 60 530 d limuzyna.
Opublikowano
bezpieczniki sprawdzone?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chodzi o nadmuch to może szwankować rezystor dmuchawy (jeż)
Opublikowano
Bezpieczniki sprawdzone.Są ok Na piątek mam termin do elektryka . Jest z polecenia i podobno dobry. On sprawdził bezpieczniki i stwierdził że są dobre, ale powiedział że w słupku jest przewód od anteny i tłumik od niej jest powiązany z podgrzewaniem szyby i w tym miejscu zdarza się brak kontaktu. Na temat nawiewu nie wypowiedział się. Sprawdzi w piątek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żeby zdiagnozować rezystor dmuchawy to jest ciężko bo żeby błąd się pojawił to musiał by być całkowicie niesprawny a zazwyczaj to one tylko częściowo szwankują i objawia się to wariującym nadmuchem, np. sama zmienia się siła nadmuchu lub nie da się wyłączyć dmuchawy itd. dostęp do niego jest fatalny, miesiąc temu wymieniałem silniczek dmuchawy a rezystor jest połączony z nim i wymiana zajęła mi ok. 5 godzin, gdybyś go jednak wymieniał to porobiłem kilka fotek i opisałem je żeby ktoś miał łatwiej niż ja :D viewtopic.php?f=15&t=173383
Opublikowano
A moje pytanie, co ma rezystor dmuchawy do tego czy wieje ciepłe czy zimne powietrze? Wg mnie kolego idziesz złym tropem... Kolega nie mówi o tym, że nie ma kontroli nad nadmuchem tylko nad temperaturą nadmuchu. Kolego, jaką masz klime, zwykłą czy high? Tzn w pełni automatyczną dwustrefową czy zwykłą z takimi pokrętłami jak w piekarniku? Jeżeli tę rozbudowaną, wejdź w idrive w climate i zmień temperaturę nadmuchu z czerwonego na niebieskie (jak masz na maxa czerwone to może być przyczyną ciągłego dmuchania goracego powietrza, nie wiem czy taka funkcja występuje w klimatyzacji basic). Zobacz czy wtedy leci zimne. Jeżeli nadal gorące, to obstawiam jakiś elektrozawór, który nie zamyka się i tym samym cały czas ciecz leci do nagrzewnicy.
Opublikowano
No fachowcy z Bawari dobrze schowali silniczek nawiewu :D Zaczekam do piątku , zobaczymy co wymyśli elektryk. Elektryk kumaty. Robił mi już parę rzeczy i jestem zadowolony O wynikach wizyty dam znać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A moje pytanie, co ma rezystor dmuchawy do tego czy wieje ciepłe czy zimne powietrze?

W sumie masz racje, zwróciłem uwagę głównie na temat postu i dlatego myślałem że chodzi o nawiew.