Skocz do zawartości

Duże spalanie, falujące obroty i przerywa E36 1.6 m43 Pilne

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie przwód a ten płaski element, nie wiem jak się go sprawdza, znajomy miał prblem, silnik w stanie idalnym wszystko nowe i chlało po 15 litrów benzyny. Zmienił ten zaworek i spadło o 4 litry, do normy po mieście.

PZDR>

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z tego co się dowiedziałem to sonda nie ma nic do spalania gazu takie jak ja mam drugiej generacji ponieważ gaz nie jest dozowany tak jak w sekwencji przez kompa, tylko reduktorem się dozuje. I mam takie pytanie czy jak membrana jest cała w parowniku może być coś innego z parownikiem że dużo pali tego gazu? Parownik jest innej firmy niż reszta bo wszystko jest brc a parownik center gaz czy jakoś tak. Pytam tak o ten parownik bo nigdy nie miałem doczynienia z gazem a spalanie na benzynie jest w normie czyli wina jest gdzieś w gazie.

Dzisiaj też byłem u gazownika coś tam pokręcił i powiem że odrazu samochód ma więcej mocy depiniesz mu na gazie to lepiej niż na benzynie się zbiera od niskich obrotów wcześniej tak nie miał ale w spalaniu gazu nic nie dało cały czas tak samo. Tylko co się zatrzymam widzę na butli przejadę przez miasto a tu już dwie kreski z 6 możliwych mniej ale też tak nie patrze na gaz tylko liczę zalałem do pełna przejechałem 100km i znowu tankuje i mi wychodzi średnia. A samochodem robię dziennie dużo km więc drogo mnie wychodzi jazda bo to prawie nie ma różnicy czy na gazie czy benzynie groszowe sprawy.

Opublikowano
Witam byłem samochodem wczoraj w Pile i w tamtą stronę spalił mi około 8l (100km) gazu przy średniej prędkości około 100 110km/h spowrotem jechałem już szybciej trochę mu cisnołem to spalił tak z 12l gazu czyli bardzo dobry wynik jak na ta pogodę w trasie mało, dzisiaj też jechałem do piły i włożyłem do tłumika ten wygłuszacz bo miałem przelot i jechałem tak od 100km/h do 140km/h to spalił z 8l na 100km jechałem później spowrotem do domu i w Złotowie jak puściłem nogę z gazu tak strzelił z filtra i zrobiło mi dziurę w tej gumie łączenia przepustnicy z przepływomierzem czyli ta guma co idzie do filtra powietrza tak odrazu samochód zgasł i jakoś zrobiłem tą gumę i samochód odpalę odrazu gaśnie czy na benzynie czy na gazie żeby nie zgasł muszę trzymać co najmniej 3tys obrotów i słychać jakieś syczenie jakoś dojechałem do domu. I zauważyłem coś takiego bo mam imobiliser i mam taka kontrolkę (dioda) znajduje się ona za kierownica i wcześniej było tak że ona się nie paliła dopiero jak przełączyłem kluczyk i nacisnołem na guzik który trzeba przed odpaleniem i w momencie trzymania guzika ona się paliła a teraz po tym strzale jest takie coś że przekluczę kluczyk a ona się cały czas pali chociaż nic nie naduszam nawet jak naduszę ona i tak się cały czas pali nawet nie wiem co to ma z tym wspólnego co się wogółe stało co sprawdzić od czego zacząć?
Opublikowano

:shock:

:duh:

.. od wymiany gumy?? 150 zl nowka sztuka...

" nacisnołem na guzik który trzeba przed odpaleniem i w momencie trzymania guzika ona się paliła" <- że co!?

a moze to przelacznik od gazu ta kontrolka??

Opublikowano
Taki głupi nie jestem... Wiem gdzie mam kontrolki od gazu a gdzie od imobilizera. Przed odpaleniem muszę nadusić guzik żeby uruchomić silnik ponieważ jak nie naduszę po chwili zacznie pikać i samochód zgaśnie i zawsze gdy nadusiłem ten guzik zapalała się czerwona dioda która znajduje się za kierownicą. A po tym strzale cały czas się pali ta kontrolka bez naduszania jej.
Opublikowano

no to watpie zeby ktos w tej sprawie pomogl, bo orginalnie na 99% taki guzik nie wystepowal

z reszta, immo nie ma nic wspolnego ze strzalem w kolektor, a przynajmniej nie powinien miec