Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Może ktoś pomóc jak się do tego zabrać?

Leje mi się spod pokrywy a chciałbym zrobić to sam, dodam ,że pierwszy raz mam do czynienia z v8.

Dzięki z góry.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zadanie nie jest trudne, jest trochę machania kluczami, ale da radę samemu to wykonać

TU masz fotorelację z e38, ale silnik v8, więc to samo, A TU kilka wskazówek z BKP.

pzdr

yaz

Opublikowano
Zanim zaczniesz rozbierac silnik to sprawdz czy nie cieknie ci z pod uszczelki korka wlewu oleju, ja tak miałem w swojej i niepotrzebnie sie narobiłem a okazało sie uszczelka korka pekła, po wymianie na nowa problem wyciekow zniknał.

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zanim zaczniesz rozbierac silnik to sprawdz czy nie cieknie ci z pod uszczelki korka wlewu oleju, ja tak miałem w swojej i niepotrzebnie sie narobiłem a okazało sie uszczelka korka pekła, po wymianie na nowa problem wyciekow zniknał.

Z korkiem wlewu jest wszystko ok. Wali mi olej z lewej strony z prawej jest sucho. Podejrzewam, że to właśnie uszczelka ale nie miałem jeszcze możliwości się za to zabrać.