Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem wczoraj zauważyłem ze w bagażniku rozlało mi się ok. 2L syntetycznego oleju do silnika. I problem polega na tym ze nie wiem czym go mogę usunąć, żadne środki domowe nie pomagają, próbowałem płynów typu ludwik proszku do prania, kilku mydeł każdego z osobna i wszystkiego naraz ale niczym nie mogę tego oleju usunąć. Może ktoś wie czego mam użyć aby pozbyć się tej plamy. Kiedy polałem wykładzinę płynem to miałem wrażenie ze się pozbyłem oleju ale jak tylko spłukałem wodą okazywało się że wcale nie i olej tak jak by znowu wylazł na powierzchnie. Nie pomogło także całonocne namoczenie w proszku do prania. Powiedzcie czym się pozbyć tego oleju jaką chemią!?
Opublikowano
Mam problem wczoraj zauważyłem ze w bagażniku rozlało mi się ok. 2L syntetycznego oleju do silnika. I problem polega na tym ze nie wiem czym go mogę usunąć, żadne środki domowe nie pomagają, próbowałem płynów typu ludwik proszku do prania, kilku mydeł każdego z osobna i wszystkiego naraz ale niczym nie mogę tego oleju usunąć. Może ktoś wie czego mam użyć aby pozbyć się tej plamy. Kiedy polałem wykładzinę płynem to miałem wrażenie ze się pozbyłem oleju ale jak tylko spłukałem wodą okazywało się że wcale nie i olej tak jak by znowu wylazł na powierzchnie. Nie pomogło także całonocne namoczenie w proszku do prania. Powiedzcie czym się pozbyć tego oleju jaką chemią!?

Kup środek do czyszczenia silnika, zlej porządnie wykładzinę, przeszczotkuj a następnie spłucz wodą pod ciśnieniem. Ja tak usunąłem z wykładziny bagażnikowej rozlany olej do dyfra. Czynność powtórz 2 - 3 razy i powinno być :cool2:

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano
taniej i łatwiej będzie jak użyjesz benzyny ekstrakcyjnej- zdemontuj tapicerkę weź pędzej w rękę i heja - po dwóch dniach jak odparuje to nic nie pachnie a tapicerka będzie błyszczeć :idea:

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano

No chłopaki wcale nie jest wesoło olej może nie mierdzi tak jak benzyna ale jak to olej jest strasznie tłusty :D i bagażnik mam na razie nieużyteczny :( bo czego bym nie położył na tš wykładzinę to zaraz będzie tłuste więc musze z tym walczyć do skutku.

Pozdrawiam.

Opublikowano
podkreślę jeszcze raz - ekstrakcyjnej - tzw. białej

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
Jak już wszystkie środki zawiodą to proponuje oryginalną matę gumowa do bagażnika w ASO. Ja użytkuje takową i spełnia swoja funkcję
Opublikowano
a ja proponuje wyciagnac poplamiona wykladzine z bagaznika i zawiezc na myjnie samochodowa.wypiora ci to tak ze nie poznasz a zaplacisz mysle maksimum 50 zl