Skocz do zawartości

Dziwny zapach w kabinie po włączeniu nawiewu..e36 1.6 m43b16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, w listopadzie zakupiłem nowe przewody WN z NGK RC-BW208 - wczesniej było założone BREMI -oryginały - w bardzo dobrej kondycji - przechodząc do mojego problemu auto pojechało w trase 2000 km , i podczas jazdy auto straciło "moc" zaczeło wiecej palić , i do kabiny zaczął się przedostawać zapach palonej gumy , za niepokojony tym faktem otwarłem maske nic nie widzac żeby sie topiło , lecz widziałem "świecące" sie przewody jakby były mokre , przejechałem dłonią po nich i poczułem ten sam zapach co w kabinie..czyżby przewody się "paliły" ;/ i one miały wpływ na to wszystko ? Odbiegają one od oryginałów m.in długościa jak i tym że "wiszą" obok silnika , hmm...i nie maja takie osłonki ochronnej na gumie jak oryginały..
Opublikowano
jak mogą odbiegać długością od oryginalnych? może są nie w takiej kolejności zamontowane

Wszystko jest dobrze zamontowane , w tym problem , numerkami montowałem i długością porównywałem i takie cyrki ...;/

Opublikowano
nic dziwnego że się przypiekają jak wiszą obok silnika a porównywałeś ze starymi kablami i wszystkie różnią się długością od oryginałów
Opublikowano
Porownywalem wszystkie sa inne a katalog ngk mowi ze pasuja..hmm ...i brakuje na nich ewidentnie tego pancerza .. Na kablach..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
to znaczy że muszą być inne może ktoś zamienił przewody w pudełkach ja na twoim miejscu wziąłbym stare przewody jak masz i idź nimi do sklepu i poproś takie same
Opublikowano
kolego, mam taki silnik i kable championa, które są chyba ze 4 razy dłuższe od oryginałów i też nie mają metalowej osłonki na fajkach, nie mam nawet tej osłonki między kolektorem wydechowym i świecami i nic się nie dzieje bo są poprostu przymocowane tak żeby nie wisiały przy silniku, jeśli zaglądałeś do świec to zobacz sobie czy dobrze dokręciłeś, może Ci olej leci przez niedokręconą świecę?
Opublikowano

ja rowniez kupilem kable WN inne niz orginaly, ale wlasciwe do danego modelu, tez dlugosc sie troche rozni

nie probowales ich jakos... podwiesic? jezeli chodzi o oslone to moze daloby rade zalozyc na nie zwykla rurke harmonijkowa do przewodow elektrycznych, moze wtedy ulozyly by sie jakos inaczej