Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.panowie szukalem, nie znalazlem odpowiedzi.wiec mam powracajacy blad 28d6, ktory jak niektorzy twierdza jest od czujnika walu.wiec:po wykasowaniu bledu, wylaczeniu zaplonu. ponownym przekreceniu, bez odpalania, blad powraca.czujnik wymienilem.oczywiscie nic nie dalo.i teraz: w inpa to opisu nie ma o co chodzi a dis mowi ze brakuje jakiegos dme kodowania, ze nigdy nie bylo przeprowadzone.blad zawsze jest przy takim samym stanie licznika, bez zmian, mimo pokonywanych kilometrow.nie chcac czegos popsuc pytam o rade?czy ktos wie jak to rozwiazac?o jakie kodowanie chodzi dis?ze nigdy dme nie bylo kodowane?dziekuje za jakies naprowadzenie
Opublikowano

Kolego posluchaj ludzi ktozy ci dobrze radza i opisuja,niektore czesci jak sie wymienia to trzeba je kodowac nawet jak sa nowe lub uzywki z innych aut ale czesc wartosciowa i sprawna.

Jesli posiadasz swoj stary czujnik zamontuj go podlacz kabelek i odczytaj jakie ma kodowanie zapisz,zamien czujnik i wejdz w kodowanie danego modulu wpisz ten numer potwierdz i juz bedzie go komp auta widzial i bedzie poprwnie dzialal.

1..Prosty przyklad kodowanie przepustnicy,sa przypadki ze komp auta to szczyta po rozlaczeniu akumulatora,ale wiekszosc przypadkow trzeba robic adaptacje.

2..I jeszcze to jest zalezne jaki masz kabelek,i jakim i w ilu procentach masz udostepniona wersje programu,musi byc dosc bogata bo zwyklym podstawowym programem z allegro lub ebay mozesz tego nie zrobic.Kiedys widzialem pelna wersje

INPA K+DCAN D-CAN.

Opublikowano
problem w tym ze ja niczego nie zmienialem.nie matowalem zadnego czujnika.mam ten blad od czasu kupn auta i nie wiem jak go rozgrysc.kodowalem ostatnio w e46 przeplywke wiec pogram da rade raczej i kabel tez. w x5 nie wymienialem nic a mam ten blad i nie wiem od czego jest.dzieki za podpowiedz ale nadal nie wiem czy to czujnik walu wymaga kodowania?to ten blad?
Opublikowano
A moze ktos wymienil a nie zrobil procedury do konca lub moze jest inny lub zamiennik nie 100% dzialajacy.