Skocz do zawartości

320 bardzo dziwne falowanie obrotow (obrotomierz skacze )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam mam e36 320 i mam dość doży problem :/ przy pierwszym odpaleniu w dniu najczęściej rano silnik faluje na obrotach , jeśli nie wcisnę gazu powyżej 2,5tys obrotów to gaśnie , obrotomierz skacze (od zera do końca czyli odboju ) lecz silnik chodzi na tych samych obrotach . jeśli przytrzymam takie obroty i wyjadę z garażu silnik kreci się rożnie czasami tylko do 4tys i całkowicie gaśnie po jakimś czasie jak auto się rozgrzeje chodzi także rożnie czasami trzyma 700obrotow a czasami 2tys ale nie gaśnie i obrotomierz tez się uspokaja. po restarcie komputera jakiś czas silnik pracował normalnie lecz nie długo tylko 2 dni . proszę o pomoc

( silnik krokowy ani przepływomierz nie był sprawdzany iż nie mam pojęcia czym i jak to zrobić )

Edytowane przez kamilBMWe36320
Opublikowano
Kolego przepłykę odłącz i zobacz czy jest różnica. Jeżeli silnik będzie tak samo chodził to raczej do wymiany. Krokowy wyjmujesz, przemywasz np. benzyną ekstrakcyjną. Możesz go sprawdzić podpinając prąd (nie pamiętam które piny), może z któryś kolegów napisze :D To tak na początek. Powodzenia
Opublikowano

:mad2: :search: :mad2: :search: :mad2: :search: :duh:

i popraw tytuł

Opublikowano
tak jak chłopacy mówią. Sprawdz jeszcze gumę za przepływką może mieć jakąś nieszczelność(obejmy, albo dziura).pozdr
Opublikowano
Wybaczcie wszystkie błędy jestem nowy i jeszcze nie znam tak bardzo dokładnie każdego punktu a raczej bardziej to zapominam o nich , także nie każda sprawa jest dla mnie tak bardzo jasna .dziękuje za wyrozumiałość i pozdrawiam :)
Opublikowano
koledzy moze mi powiedziec gdzie jest ten silniczek krokowy i jak go preczyscic? mmi tez faluja obroty i jak jest ciepły długo kreci ale jak zimny to za 1 razem. dodam ze jak odłoncze przepływomierz to jest duza różnica co do pracy silnika
Opublikowano
koledzy moze mi powiedziec gdzie jest ten silniczek krokowy i jak go preczyscic? mmi tez faluja obroty i jak jest ciepły długo kreci ale jak zimny to za 1 razem. dodam ze jak odłoncze przepływomierz to jest duza różnica co do pracy silnika

Nie chce być nie miły,masz odpowiedz w 3 poście tego tematu.Ogólnie staraj się używać wyszukiwarki bo na 90% pytań jest już odpowiedz na forum :norty: