Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów !!!

Pytanie jak w temacie, szukałem juz na wielu forach i nic nie moge znaleźć. Kolega ma E46 i obroty silnika ma 600-650 az w niektorych momentach zapala mu sie kontrolka smarowania. Mowi ze takie obroty ma od kad tylko kupił to BMW

Szukałem troche w DISie i nie wiem gdzie to jest. Prosił bym o podanie gdzie tego szukac i jak przekodowac na wyzsze obroty .

Jeszcze jedno pytanie odnosnie DISa czy DISem mozna kasowac błędy np AIRBAG w E36 ? INPą nie moge połączyć sie z tym sterownikiem. pzdr.

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano
Nikt mi nie pomoze ???? przeciez wiem ze nie jeden fachowiec od DIS-a jest na forum.
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano

Kolego tomek020 mozesz dokładnie opisac mi ktore to sa funkcje w servce function ?? bo znalazłem tam takie:

- throttle_valve control - to chyba jest zawór przepustnicy

i

- electronic damper control - i to jest jak sie nie myle - elektroniczne ustawienia przepstnicy

to chyba tym sie ustawia obroty co??

jak mozesz to powiedz mi jak to sie robi dokładniej nigdzie tego nie ma na forum a napewno innym tez sie przyda. Z gory dzieki i pzdr

Opublikowano
Jak kolega tomek020 nie potrafi to moze ktos inny sie znajdzie co umie wytłumacvzyc jak to zrobic !!! Koledzy prosz o odp...
Opublikowano

Te obroty co podałeś to jak najbardziej na granicy, kolega na biegu jałowym powinien mieć 660 obr/ min. Skoro auto mu nie trzyma tych obrotów albo schodzi poniżej to znaczy ze coś z silnikiem jest nie tak lub jakiś element nie pracuje prawidłowo. Najpierw trzeba usunąć przyczynę a nie podnosić obroty celem zamaskowania problemu.

Inna sprawą jest instalacja gazowa, bo nie piszesz czy kolega ma instalację.

Proponuję też czyszczenie przepustnicy.

Opublikowano

właśnie nie pomyslałem jeszcze o wyczyszczeniu przepustnicy :duh: auto LPG nie posiada gdyby miało napewno bym o tym napisał, zadnych błedów silnik nie pokazuje (INPA) wszystkie wezyki i nieszczelnosci posprawdzane .

sztynwroc mowisz ze 660 obr/min to standard w tych silnikach ?osobiscie stawiał bym na nim. 800obr/min

ok!! miedzy czasie pisania tego postu sprawdzałem w VividWorkshopData i tam faktycznie podaja 720 obr/min +/- 100.

720obr. juz by mnie zadowoliła musze sprobować Dis cos zdziałac.

To mowisz tomek020 ze w funkcjach serwisowych szukac tak? pod IDLE SPEED ? ok jak cos zdziałam to napisze. pzdr. i dzieki.

Opublikowano
Kolego spotkałem się że 660 to norma ale jak wciśniesz sprzęgło to już obroty powinny się podnieść do 820. Natomiast w automatach jest stała wartość ponad 700.
  • 4 lata później...