Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, nie działa mi komputerek BC , jest na forum instrukcja jak przylutować kabelki w manetce ale byłem w warsztacie i powiedzieli że moja manetka( od kierunków) nie pasuje do wyświetlacza... że jest starszego typu i powinienem mieć większy wyświetlacz żeby działało wszystko dobrze. spotkał się ktoś z takim czymś kiedys?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Omijaj tych fachowców z daleka, jeśli lubisz swoje auto.

Zakłądając, że posiadasz manetkę z BC (od tego trzeba było zacząć pytanie), to ;utowanie powinno pomóc. A jak nie, to wymiana za grosze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
normalna manetka z przyciskiem bc. takie pytanie przy okazji, bo żeby to lutowac to trzeba odkrecac kierownice zyli odlaczyc aku, bedzie trzeba wpisywac kod do radia pozniej? bo nie mam kodu i boje sie to ruszac, radio oryginalne bussines
Opublikowano

nic się nie bój i wyciągaj wszystko. Ja polecam rozłączenie aku, mi z radiem nic się nie działo a akumulator rozłączałem już dziesiątki razy. Odkręcasz poduszke, kierownice, potem rozbierasz troche te plastiki pod i nad kierownicą i już masz manetkę prawie na wierzchu, robota na 15 minut. Potem ją rozbierasz całkiem bo się da i jest rozbieralna bez problemu i albo lutujesz stare kabelki albo kładziesz sobie całkiem nowe, ja położyłem nowe bo te stare były strasznie sztywne i kruche i pewnie po czasie znowu się złamią.

tak u mnie wyglądało.

http://i.imgur.com/ZGvjrl.jpg

ja polecam wymianę kabelków od samej płytki przycisku aż po tą zworkę wciskaną.

szukam
Opublikowano
żeby radio sie zablokowało kodem, to aku musiałby być odpięty na bardzo długo. chwilowe, nawet godzinne odpięcie aku nie powoduje blokady radio.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
no i bc naprawione:) najwięcej problemów było przy składaniu manetki, cały czas był włączony jeden kierunkowskaz;/ pare razy złożyć rozłożyć aż zatrybi, jeden mały szczególik, taki suwak któy musi byc dobrze ustawiony.