Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Szyny trzymające spinki na listwach od drzwi z biegiem lat zardzewiały i nie trzymają poprawnie spinek. Czy jest na to jakaś rada? Dodam, że na tych stalowych listwach zazwyczaj jest taki plastik, który po prostu częściowo odpadł. Czy jest ktoś w dolnośląskim, kto by to dobrze zrobił? Z góry dziękuję. Edytowane przez Dogrywacz
Opublikowano
Na początek popraw tytuł na zgodny z formatem który znajdziesz na górze działu . A listwy możesz przykleić na klej do szyb
Opublikowano
Listew na pewno nie nakleję na klej do szyb, bo po to kupowałem zadbane, żeby takie nadal było, bez patologii. Próbowałem przykleić na patexa, tego najmocniejszego, spinki do listew, ale trzymało się za słabo i zawsze odchodziły. Może jakiś inny pomysł na zamocowanie spinek na pół-stałe w listwach?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak chces koniecznie zrobić to jak należy do sserwis BMW i nową listwę sobie zapotaj. A co za różnica, klej do szyb czy patex?? I do druciarsto i to druciarstwo wieć się nie burz tak.

Zdemontuj listwę, wyczyść PORZĄDNIE szynę, kup dwuskładnikowy klej do plastiku i wklej spinki do listwy na tym kleju. Te dwuskładnikowe są na tyle mocne ze spinka od liswty nie odejdzie. Ale ważne jak pezy każdych klejach tro DOBRZE WYCZYSZCZONA I ODTŁUSZCZONA POWIESZCHNIA. Jak nie bedzie dobrze wyczyszczone to Twa praca daremna.

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrobione, dwie spinki pięknie podklejone, ale nie chce złapać (odstaje). Odmierzyłem i odległości są idealnie spasowane. Kapturki i spinki nowe. Znacie jakiś sposób żeby ją zakleszczyć?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zardzewiała listwa -mpakiet to zmora wiekszości e36. Znajomy zdjął kiedyś wszystkie listwy z auta. Usunął z nich te metalowe szyny, i spinki, wyczyścił, odtłuścił, i przykleił na silikon czarny- uniwersalny. Przez noc tak złapało, ze do dziś nie może ich odkleić- a minęły juz prawie 3 lata ;)