Skocz do zawartości

328i m52Tu rezonans/buczenie podczas przyspieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

mam z3 z silnikiem 2.8 m52TU czyli takim samym jak w e46 328i.

Mam problem i nie moge dojsc co to jest - podczas spokojnego przyspieszania na dowolnym biegu (od 2 do 5tki), z obrotów rzedu 1000-1500, slychac przez 1-2sek po wcisnieciu gazu jakies dziwne buczenie/rezonowanie dochodzace wprost spod maski. Co to moze byc ?

Pozatym nie widze zadnych problemow z samochodem, wszystko działa idealnie.

Rolki paskow wszystkie wymienione, paski takze, to nie sa blaszane oslony katalizatorów (wiem bo kiedys mialem urwana to dzwiek byl inny).

dzieki z gory za rady

pozdr.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Nie o tym mowa w temacie.

Z 5. biegiem to przesadzilem bo nigdy w sumie nie przyspieszam na 5 biegu od 1000 obr/min. Ale na 4 czasami mi sie zdarza przyspieszac od jakis 1200-1500 obr ,a wciskam lekko gaz to przeciez nic zlego silnikowi nie robie.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Mam takie samo cos tez przy zakresie 1000-1500 tak jak by cos sie obijalo o cos takie tyrkanie metaliczne z czestotliwoscia tak z 2 razy na sekunde silnik ten sam m52b28tu jednak u mnie czasami to jest a czasami nie ma sam nie wiem co to domyslam sie ze to moze byc jakas oslona i przy tych niskich obrotach troszke silnikiem trzesie i sie obija

Sent from my LG GT540 Swift using Tapatalk