Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam e39 520i z instalką LPG. Wymieniałem ostatnio uszczelkę pod podstawą filtra oleju no i musiałem zdemontować filtr powietrza i przepławkę. Po wymianie auto zachowuje się bardzo dziwnie. Po odpaleniu chodzi idealnie ale jeśli dodam gazu tak pow 3 tys. obrotów to jak spada z obrotów to strzela w wydechu. Jeśli natomiast dodam gazu poniżej 2 tys. obrotów to jak zejdzie do poziomu biegu jałowego to zgaśnie. Poza tym jak auto chodzi na wolnych i dosłownie tylko dotknę gazu to gaśnie od razu. Obiawy na LPG i na benzynie takie same. Dodam, że przed wymianą uszczelki było wszystko oki. Myślę że to coś z przepławką ale nie wiem jak się do tego dobrać??

Opublikowano
Kolego a nie spadła Ci czasem ta przepływka? Bo ona jest delikatna. Nie którzy ludzie czyszczą ją sprężonym powietrzem, a potem się dziwią czemu nie chodzi hehe :D Odepnij przewód od przepływki i zobacz jak będzie się zachowywała.
Opublikowano
A więc właśnie. Po odpięciu przewodu autko chodzi lepiej tzn. nic nie strzela i trzyma wolne obroty. Dodam, że ja nic z przepływomiarką nie robiłem tylko zdjąłem i założyłem.
Opublikowano
Podpinałem komputer i wykazało uszkodzenie czujnika temperatury silnika. Komp o przepławce nie miał zapisanego błędu.