Skocz do zawartości

pytanie odnosnie turbiny czy to mozliwe ?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, 3miesiace temu nabylem bmw e39 525tds touring 99r i od tamtego czasu turbina byla praktycznie nie slyszalna az do dzisiaj, mianowicie jechalem normalnie autem po zatrzymaniu sie na swiatlach i ponownym ruszeniu auto dostalo wiekszego kopa i od ok.2tys obrotow w zwyz zaczelem slyszec cos podobnego do gwizdu nie wiem czy tak ma byc poniewaz nigdy nie mialem doczynienia z bmw ta jest moja pierwsza i nie wiem czy w tych modelach turbiny tak glosno pracuja i czy jest w ogole mozliwe zeby nagle sie uruchomila po 3 miesiacach?
Opublikowano
jeśli jeździłeś wcześniej przy otwartym WG (zablokowanym) to całkiem możliwe.

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych

Opublikowano
WG to zawor EGR ? bo wlasnie dzien przed cudownycm obudzeniem sie turbiny bylem na diagnostyce komputerowej ktora miedzy innymi pokazala ze zawor EGR jest uszkodzony, co sie okazalo tylko wezyk byl sparcialy wymienilem wezyk i na nastepny dzien auto ozylo :)
Opublikowano
Aż dziwne ze po samej wymianie nie odczułeś tego, no chyba że nie testowałeś !
Opublikowano
przyznam szczerze ze z tego co pamietam to po tej wymianie chyba tego nie bylo bo napewno bym odczul a co najwazniejsze to uslyszal :) dopiero na nastepny dzien wsiadam pedal glebiej i wielkie oczy, bo zazwyczaj bylo tak ze jak dawalem pedal glebiej to w sumie nic sie nie dzialo myslalem ze porpstu przy ruszaniu z miejsca trak jest pozatym prawie 2tony wagi itd.ale jednak sie mylilem