Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam tym razem mam taki problem od kilku razy kiedy chcę zapalic samochód nie chce łapać jak zawsze od strzała tylko roznie czasem trzeba kilka sekund pokrecić, raz tez nie chciał zapalić. dodam ze przy zapalaniu czasami trzeba długo czekać zeby kontrolka swiec zgasła i dziś miałem taka sytuacje ze podczas jazdy zaswieciła sie kontrolka swiec silnik jakby nie palił równo i za chwile zgasł całkiem na drodze, jak poczekałem chwile to za drugim razem odpalił ale od razu nie złapał równo tylkopo kilku sekundach sie wyrównało tak jakby nie zlapal na wszystkie tłoki, i teraz pytam czy to bedzie swiecami czy moze w czyms innym szukać?? dodam ze mam samochod 1,5 roku i z swiecami nic nie robiłem. prosze o jakieś sugestie
Opublikowano
z tego co mi wiadomo to masz swiece zarowe do wymiany a najprawdopodobniej ktoras z nich juz jest przepalona i z tad swiecenie kontrolki przynajmiej brat w 530d mial taki objaw i wymiana pomogla
Opublikowano
Co do tego odpalania możliwe, że któraś ze świec. Weź sobie akumulator, powykręcaj (najlepiej po psikaj przed wykręceniem i ostrożnie wykręcaj, żeby broń Boże nie została bo będzie kłopot) i po kolei posprawdzaj je (uwaga gorące :P ). Powinny miej więcej aż świecić, a co do tego zgaśnięcia to raczej wątpię żeby miało to się ze świecami. Podjedź na kompa i zobacz jaka ciekawostka wyskoczy :D