Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od kilku miesięcy jestem właścicielem bmw e46 320d z 1999r. Odkąd użytkuję pojazd kilka razy może 3 lub 4 spotkała mnie taka o to sytuacja tzn. silnik nie odpala, przekręcam kluczyk w stacyjce w poz. 1 zapalają się wszystkie kontrolki które po kilku sekundach gasną, gdy przekręcam kluczyk w poz. nr 2 samochód nie reaguje na to silnik nie odpala. Tylko w rejonie kierownicy słychać jakiś dziwny chrobot, drapanie. W tedy energicznie przekręcam kluczykiem w stacyjce i w końcu odpalam auto. Przeważnie do odpalenia samochodu potrzebowałem max 2 takich przekrętów kluczyka. Niestety dziś ponownie spotkał mnie opisany problem z tym że odpalenie silnika nastąpiło po ok. 20 min. Zaznaczam że akumulator mam nowy. Dzięki z góry za pomoc wszystkim.
Adriano007
Opublikowano
Witam ja na twoim miejscu obejrzał bym wiazke od stacyjki i sama stacyjke bo to chrobotanie to moze byc brak styków czyli zwarcie .Niema zapachu spalenizny przy tym chrobotaniu ?