Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam pytanie bo kupiłem nowa uszczelkę od E60 i wydawało mi się ze zdjęcia ,ze wygląda tak samo jak z E36 ale niestety jest inna .

Ta z E60 ma przyklejoną taśmę dwustronną z jednej strony tej uszczelki .

Czy jakbym zamontował ta uszczelkę z E60 to czy by woda przez nią by nie wlatywała bo ta uszczelka jest z jednej strony prosta (ta część co się przykleja) a z drugiej jest pól kółka .

Proszę o waszą pomoc.

Opublikowano (edytowane)
No właśnie dlaczego :duh: Zacznij od tytułu- viewtopic.php?f=68&t=120678.Uszczelka od e60 do e36 :jawdrop: .To tak jak byś kupił dzwi od e60 bo może będą pasowały do e36 :mad2: . Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano
Raczej na 100% będzie ciekło. Dla świętego spokoju i suchego auta lepiej kup jeszcze raz tyle że tym razem do e36. Jak zamontujesz to raz możesz miec dobrze a następnym razem otworzysz, zamkniesz i już się nie spasuje
Opublikowano

Dzięki za odpowiedz

Gdzie taką uszczelkę mogę dostać bo szukałem na allegro i nie mogę znaleźć.

Czy da rade wstawić uszczelkę po założeniu całego szyberdachu ,ktoś próbował.

Opublikowano
No właśnie dlaczego :duh: Zacznij od tytułu- viewtopic.php?f=68&t=120678.Uszczelka od e60 do e36 :jawdrop: .To tak jak byś kupił dzwi od e60 bo może będą pasowały do e36 :mad2: .

Ja nie pytałem się czy będą pasować drzwi od e60 tylko o uszczelkę szyberdachu ,bo to akurat wiem ,że nie a porównanie uszczelki szyberdachu z drzwiami to słabe porównanie. :mad2:

Opublikowano
Wydawało się ze zdjęcia ,ze będzie pasować . Nie zauważyłem na zdjęciu ,ze jest taśma do przyklejenia tej uszczelki . trudno się mówi ale chociaż dożo za nią nie dałem.
Opublikowano
poszukaj dobrze na allegro, po za tym forumowi koledzy sprzedają części z aut i do e36 nie brakuje wystarczy poszukac w dziale "Części"
Opublikowano
No właśnie dlaczego :duh: Zacznij od tytułu- viewtopic.php?f=68&t=120678.Uszczelka od e60 do e36 :jawdrop: .To tak jak byś kupił dzwi od e60 bo może będą pasowały do e36 :mad2: .

Ja nie pytałem się czy będą pasować drzwi od e60 tylko o uszczelkę szyberdachu ,bo to akurat wiem ,że nie a porównanie uszczelki szyberdachu z drzwiami to słabe porównanie. :mad2:

Wydaje mi się,że porównanie jak najbardziej na miejscu :cool2: .Bo jak można myśleć,że uszczelka od e60 może pasować do e36 :mad2: .Wracając do tematu jak nie dostaniesz na allegro to zapytaj kolegów w naszym dziale części.Ewentualnie aso tam dostaniesz na pewno,tylko kwestia jaka będzie cena.Zadzwoń zapytaj,nie które części w aso nie są aż tak bardzo wygórowane.

Opublikowano
Wydawało się ze zdjęcia ,ze będzie pasować . Nie zauważyłem na zdjęciu ,ze jest taśma do przyklejenia tej uszczelki . trudno się mówi ale chociaż dożo za nią nie dałem.

Ale nie pisało ze do e36,czy chwyt marketingowy i pisało.

Opublikowano

Wydaje mi się,że porównanie jak najbardziej na miejscu :cool2: .Bo jak można myśleć,że uszczelka od e60 może pasować do e36 :mad2: .Wracając do tematu jak nie dostaniesz na allegro to zapytaj kolegów w naszym dziale części.Ewentualnie aso tam dostaniesz na pewno,tylko kwestia jaka będzie cena.Zadzwoń zapytaj,nie które części w aso nie są aż tak bardzo wygórowane.

Ta uszczelka od e60 też by podeszła :D tylko nie wiadomo jak by trzymała w razie deszczu . W tym tylko może być problem . nie będę się z tobą sprzeczał czy jest na miejscu czy nie jest . Jak nie znajdę to zamontuję starą ta co była wcześniej.

Wie ktoś czy da rade zamontować uszczelkę gdy szyberdach będzie już zamocowany do dachu ktoś już praktykował bo mój szyber jeszcze nie jest zamocowany .

Opublikowano

Dokładnie tak chyba ,ze wstawię stara.

acidburn nie mam zamiaru płacić 167 zł za nową uszczelkę szyberdachu bo to jest nieopłacalne . Wole kupić jakaś używkę.

Opublikowano
Z tymi używkami też uważaj bo kupienie starej sparciałej nie rozwiąże twojego problemu, po za tym stara dobrała sie do odpowiednich kształtów a do nowego nie koniecznie musi się spasowac i w ten sposób możesz nie miec efektu porządanego. Zwracaj na to uwage
Opublikowano
nie miałem na myśli żebyś kupował z tej strony ale pisałeś że nie możesz znaleść wiec udowodniłem ci że można i to dosłownie w kilka minut możesz spytać w jakimś sklepie motoryzacyjnym. Może będzie jakiś zamiennik w niższej cenie albo nie mam lepszy pomysł wsadź tam kawałek druta może będzie dobrze
Opublikowano
nie miałem na myśli żebyś kupował z tej strony ale pisałeś że nie możesz znaleść wiec udowodniłem ci że można i to dosłownie w kilka minut możesz spytać w jakimś sklepie motoryzacyjnym. Może będzie jakiś zamiennik w niższej cenie albo nie mam lepszy pomysł wsadź tam kawałek druta może będzie dobrze

Na pewno uszczelka od e60 będzie lepsza niż kawałek druta jak piszesz . W sklepie to każdy potrafi znaleźć tylko za jaką sumkę . Za uszczelkę nową i niby oryginalną do E60 dałem 40zł wiec różnica w cenie jest spora jak dla mnie.

Opublikowano

Nie ważne jaka uszczelka czy stara czy nowa grunt aby w razie deszczu nie przepuszczała .

Dzieki za wasze wypowiedzi na ten temat .

Temat uważam za zamknięty i wyjaśniony.