Skocz do zawartości

[e61] Zmiana lamp przednich na xenon dynamic skrętne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie i Panie :)

Temat stary jak to forum!!

Czytam i czytam i nie mam jedno znacznej odpowiedzi co jest potrzebne do takiej zmiany! Z tego co wiem:

1. lampy :P

2. przetwornice

3. moduł skrętu

4. moduł lamp dynamic (???)

5. kostki połączeniowe (ze zwykłych są inne)

6. żarnik bixenon

Mam nadzieję że to wszystko choć czytałem jeszczę o:

1. czujnikach pochyłu

2. nowym pokrętle (choć niektórzy uważają że nie trzeba)

Oczywiście wszystko później trzeba zakodować!! ZGADZA SIĘ??

Opublikowano
Zaczynam się zastanawiać czy gra warta świeczki...

Uwierz mi chyba nie warta - wysokie koszty montażu + dłubania i kodowania = efekt który nie zadowoli cię w 100% . Nie wiem jak inni użytkownicy, ale mnie nie urzekła ta historia ;) . Ja osobiście u siebie nie mam i nie żałuję, ale jeździłem "5" oraz różnymi autami z doświetlaniem zakrętów i stopień odchylenia soczewki nie jest nie wiadomo jak skuteczny w przypadku BMW. Oczywiście w jakiś sposób pomaga ale wg mojej skromnej opinii nie doświetla w taki sposób w jaki bym sobie życzył.

Jakiś czas temu jechałem Disco III (wiem że to nie ten sam typ auta) ale tam miałem wrażenie wychylenia tak mocnego, że wydawało się iż cała przestrzeń po boku auta licząc od słupka "A" do samego prawego przodu narożnika wozu jest oświetlona.

Generalnie dodam od siebie, że po jazdach różnymi markami samochodów z różnych segmentów i roczników BMW wypada słabo w kategorii oświetlenie (mówimy o zasięgu snopu światła i związanej z nią widoczności doświetlania pobocza podczas jazdy).

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Ja lampy skrętne z oboma modułami przetwornicą i żarnikami oraz wtyczkami mam za 1800zł! wszystko bez klejenia w dobrym stanie dlatego się zastanawiam!!
Opublikowano
powiedzcie mi tylko czy czujniki pochyłu na belkach są niezbędne??

Ja taką podmiankę robiłem u siebie,akurat tych czujników nie montowałem i nawet lepiej bo teraz sam mogę zasięg lamp kontrolować. :cool2: Za lampy dałem 2200 też kompletne i zostanie ci tylko kodowanie 1/2 h i różnica w wyglądzie autka :D . :norty:

Opublikowano
W łodzi na ul.rewolucji jest taki magik Rafał zdjął mi blokade TV i przeróbkę lamp przód i tył lift 300pln.Jak chcesz dam ci tel na priv.

Super bo właśnie jutro jadę do łodzi po lampy więc może od razu podjechał bym na wymianę!! Ile czasu zajmie przeróbka tylko przodu??