Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
HEHE jeden kolega mnie rozbroił skad wiem ze mam za malo płynu- bo zapala mi sie kontrolka i leje 5 litrów na m-sc ot taki dodatkowy koszt :x

ehhh ale tak powaznie czy ktos miał tak jak ja dodam ze robi mi sie biały osad na koncówce rury wydech.

Nie napisałeś o zapalającej się kontrolce to zapytałem jak sprawdzasz poziom. Z własnego doświadczenia wiem że można mylne wnioski wyciągnąć z odczytów na "patyczku". Co pół roku zaglądam do zbiorniczka i zawsze mam bagnet poniżej krawędzi wlewu i się dziwie że ubywa, biorę płyn i wchodzi całe 150ml. Jak na pół roku to masa:) Gdy naleje więcej, tak że patyczek wyjdzie jakieś 2-3cm to po rozgrzaniu wywala płyn przez przelew!

Na marginesie dodam że kontrolka jeszcze mi się nigdy nie zapaliła.

Rozbrajający kolega.

Opublikowano

prwdopodobnie teoria kameleona jest słuszna i chłodniczke kupiłes taka jak miałeś

mozlwe tez ze ta nieszczesna uszczelka pod głowicą ale czy widzisz jaką zmiane w kolorze oleju (biała maż ) czy oleju jest ok i jest w miare przejrzysty ? mozliwe ze puscza płyn ale nei do silnika tylko gdzies na bok i na goracym zaraz paruje wiec nei widzisz nic podejrzanego

powycieraj silnik i poogladaj kazde łaczenie przewodów bo litr na tydzien to musi być widac ze gdzies leci